Pernica (KSČM): Ach, ta doprava

03.11.2017 12:40

Nechápu, jak mohl premiér Sobotka pochválit ministra dopravy Ťoka za svoji práci, když jsou silnice v katastrofálním stavu.

Pernica (KSČM): Ach, ta doprava
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Naše republika leží ve středu Evropy, je překrásná a hojně navštěvována turisty. Ani my nezaostáváme nad chutí poznávat její krásy. Přejet z jednoho konce na druhý je však zkouškou pevných nervů. Oprava D1 sice jakousi formou pokračuje, ale stává se ve všední dny parkovištěm a můžeme na ní počítat i velké procento dopravních nehod. Bohužel často tragických. Když se chceme vydat okresními komunikacemi, narážíme v současné době na jejich zničený povrch, hluboké výmoly a v neposlední řadě na podemleté krajnice. Do konce roku by měla být představena nová povolební vláda. Je jisté, že musí řešit spoustu problémů, ale co se týče komunikací, jde to u nás pouze k horšímu. Zaznamenali jsme různé internetové soutěže pro řidiče, kdy měli nafotit nejhorší komunikaci či nejhorší výmol v jejím povrchu. Ani takové provokativní nápady neprobudily ministerstvo dopravy. Handrkování o mýto či finance, které budou, nebo nebudou poskytnuty krajům na opravu silnic, které mají ve své správě, jsou na denním pořádku. Blíží se zima a s ní i další problémy. Jaká bude sjízdnost komunikací a bude-li dost financí na jejich údržbu. Pochvala premiéra Sobotky udělená ministru dopravy za minulé volební období je pro většinu z nás naprosto nepochopitelná. Pokud stejný ministr dopravy usedne do ministerského křesla i nyní, měl by si vyzkoušet povinně nejen průjezdnost dálnice, ale i krajských a okresních komunikací a snažit se o co největší nápravu této neutěšené situace. Všichni chápeme, že papír se sliby, co všechno bude napraveno, unese vše. Ale je třeba si urychleně uvědomit, že bez řádného plnění svých povinností nepůjde ve skutečnosti žádný z problémů vyřešit.

Emil Pernica, předseda OV KSČM Blansko

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…