Pernica (KSČM): Neustále je co řešit

23.08.2018 4:34

Dějiny se nedají ani přepsat ani změnit. Naše republika má spoustu současných problémů. Některé si zavinila sama, některé jsou způsobeny vnějšími vlivy.

Pernica (KSČM): Neustále je co řešit
Foto: KSČM
Popisek: Emil Pernica

V poslední době se v éteru více nežli současnosti věnujeme minulosti. Dějiny se nedají ani přepsat ani změnit. Proto je nutné vypořádat se s minulostí tak, abychom se nemuseli stydět před svými potomky a mohli se jim podívat do očí. Naše republika má spoustu současných problémů. Některé si zavinila sama, některé jsou způsobeny vnějšími vlivy.

Sucho, které nás postihuje je třeba vzít na vědomí a snažit se o takový přístup k přírodě a především k vodě, abychom nezpůsobovali ještě větší škody. Omezení nakládání s vodou vydalo již zhruba 57 úřadů obcí. Jedná se o zákaz napouštění bazénů, zalévání zahrad, mytí aut. Česká republika má 70 % území ve stavu maximálního sucha. V řekách je sotva polovina vody. Vláda plánuje kvůli suchu obnovovat rybníky a vysazovat větší množství zeleně.

Vzhledem k suchu nám hrozí zdražení pečiva. Řešíme i další problémy. Senát na svém jednání podpořil zákaz používání některých plastových výrobků. Došlo i k podpoře snížení spotřeby plastových nápojových kelímků. Plasty v současné době doslova ohrožují naši planetu. Každý z nás může omezit spotřebu plastů a tím pomoci řešit tento problém.



Nelze zapomínat ani na terorismus. V sousedním Německu dochází k neustálým atakům nevinných občanů. Problém migrace je třeba řešit nejen na evropské úrovni, ale i v rámci pomoci světových velmocí. Jinak se nám totiž může stát, že toto plíživé nebezpečí postihne i naši republiku. Rozhodně si nepřejeme, aby vlna migrace ohrozila náš denní život. Pokud chceme pomoci je třeba pomoci v zemích odkud migranti pocházejí.

V našem státě vzniká poměrně hodně nových zákonů. Měly by však být přijímány odpovědně a s takovou náplní, která by byla prospěšná lidem. Pokud budeme vytvářet zákony nesmyslné a nesrozumitelné ničemu dobrému tím nepomůžeme.

Politika je o řešení problémů a to nejen těch pražských, ale i těch které zatěžují ty nejmenší obce v republice. Lhaní a plané sliby v politice nemají co dělat. A právě proto je náš volební program srozumitelný pro všechny a zásadně se vyhýbá megalomanským slibům. Náprava chyb, které zde vytvořily pravicové vlády bude trvat dlouho. Mám zato, že právě v komunálních volbách můžeme začít věci napravovat. V obcích a malých městech se dobře známe navzájem a právě proto by vedení obcí a měst, které vzejde z komunálních voleb mělo být složeno z čestných a poctivých lidí. Dá se říct jak si to zařídíme, tak to budeme mít. A každý z nás si přeje zlepšení současného života. Právě u říjnových voleb máme možnost svou účastí ve volebních místnostech toho dosáhnout.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): 1,2 milionu nelegálních migrantů jen za loňský rok

16:05 Dostálová (ANO): 1,2 milionu nelegálních migrantů jen za loňský rok

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.