Pernica (KSČM): Tisková zpráva z Okresní konference KSČM Blansko, která se konala dne 16.12.2017

17.12.2017 6:33

Na jednání Okresní konference KSČM Blansko se zúčastnilo přes 55 delegátů.

Pernica (KSČM): Tisková zpráva z Okresní konference KSČM Blansko, která se konala dne 16.12.2017
Foto: KSČM
Popisek: Emil Pernica

Přes 55 delegátů se sešlo v sobotu 16. 12. 2017 na jednání Okresní konference KSČM Blansko. Delegáti zhodnotili činnost od poslední konference, která proběhla v lednu 2017.

Ve zprávě předsedy Okresního výboru zaznělo především hodnocení sněmovních voleb a návrhy řešení. ,,V okresu Blansko jsme ve volební kampani udělali maximum. Kandidáti dělali kontaktní kampaň v ulicích, hovořili s občany. Naslouchali jejich problémům a navrhovali řešení. I díky tomu jsme dosáhli volebního výsledku téměř 10 % a vysokého čísla preferenčních hlasů u kandidátů z blanenského okresu. Nesmíme se vázat na minulost. Z minulosti se zkrátka žít nedá. V komunálních volbách musíme pokračovat v kontaktní kampani. Musíme být mezi lidmi a mluvit s nimi. Máme osobnosti, které jsou známé a, které mají co nabídnout.“ Prohlásil předseda Okresního výboru Emil Pernica.

Strana má v okresu Blansko 750 členů. KSČM je tedy stále nejpočetnější politickou stranou. Je proto stále schopná organizovat veřejné akce, jako je oslava MDŽ, oslava 1. máje či pietní akty k příležitosti osvobození Československa.

Okresní konference také projednala předběžné návrhy lídrů KSČM do obecních zastupitelstev v největších městech a obcích.



Kandidátku KSČM do blanenského zastupitelstva tak s největší pravděpodobností povede stávající zastupitel města, předseda kontrolního výboru a předseda Okresního výboru KSČM Emil Pernica, boskovickou kandidátku KSČM povede současný radní Vladimír Farský. Do voleb v Letovicích povede komunisty dlouholetý zastupitel Jan Řehoř.

Kandidátku KSČM ve Velkých Opatovicích povede současný místostarosta Jaroslav Bárta, v Adamově povede KSČM do voleb dlouholetá zastupitelka Mária Koudelová.

V menších obcích, kde už navrhly základní organizace vedoucí kandidáty jsou např. Němčice (tam KSČM povede úspěšný místostarosta Antonín Fidler), Ráječko (zde je navrhován současný radní a nestraník Zdeněk Menšík), komunisty ve Křtinách povede 33letý Radek Boháček.

Delegáti znovu zvolili do funkce předsedy Okresního výboru KSČM Blansko Emila Pernicu, který neměl protikandidáta. Emil Pernica byl taktéž zvolen do Ústředního výboru KSČM. Okresní konference poté bez problémů zvolila další stranické orgány.

V závěrečném slovu předsedy Okresního výboru Emil Pernica poděkoval za důvěru. Prohlásil, že si je vědom své zodpovědnosti a, že je nyní potřeba vynaložit všechny síly na úspěch v komunálních volbách v roce 2018.

Bc. Emil Pernica, DiS.
předseda Okresního výboru KSČM Blansko

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…