Pernica (KSČM): Zpoplatnění parkování u blanenské polikliniky je nesmysl

16.12.2016 4:31

Parkoviště u blanenské polikliniky a nemocnice se vybudovala proto, aby zvýšila komfort pacientů. Ne aby se na nich vydělávalo.

Pernica (KSČM): Zpoplatnění parkování u blanenské polikliniky je nesmysl
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Na semináři určený pro zastupitele města Blansko dne 5. 12. 2016 byly mj. pouze ústně předneseny plánované změny v parkování ve městě Blansku. Zastupitelé na semináři k tomu neobdrželi žádný pokladový materiál. Všechny změny byly řečeny jen ústně s odkazem, že rada města schválila jakýsi Návrh cen parkování na vybraných místech města Blansko s účinností od 01.02.2017.

Netrpělivě jsem tedy očekával, že plánovaným změnám v parkování bude věnován samostatný bod v programu 11. zasedání Zastupitelstva města Blansko konaném dne 13. 12. 2016. K mému údivu návrh programu nic takového neobsahoval. Proto jsem při schvalování programu navrhl problematiku parkování doplnit. Doplnění programu nebylo těsně o 3 hlasy schváleno.

Město Blansko nedávno slavnostně otevíralo nově vybudované parkoviště nad nemocnicí. Dle ústních informací bude 1. hodina parkování zdarma, další hodiny budou zpoplatněny. Předpokládám, že primárním důvodem vybudováním parkoviště bylo to, aby pacienti polikliniky a nemocnice komfortně zaparkovali, nikoliv aby se vydělávalo na parkovném. 1. hodina parkování zdarma v dnešních dlouhých čekacích dobách u lékaře je naprosto nedostatečná. Proto jsem navrhoval, aby se na novém parkovišti platilo parkovné až po 3 hodinách stání. Tím se zabrání tomu, aby toto parkoviště zneužívali jako odstavnou plochu místní obyvatelé (tak jak se to teď děje u pošty) a pacienti si v klidu stihnou navštívit svého lékaře aniž by museli platit za parkování. Navíc plánované zpoplatnění stávajícího parkoviště u polikliniky považuji za naprostý nesmysl. Jelikož tam bude klasický automat bude muset pacient odhadnout, jak dlouho na parkovišti bude stát. Málokdo ví, jak dlouho se u lékaře zdrží. Když nestihne včas odjet riskuje pokutu od městské policie.

Kroky jaké má vedení města v plánu dosáhnou pouze k tomu, že pacienti budou nadále parkovat v přilehlých ulicích (B. Němcové, K. H. Máchy či Sladkovského), kde se tím bude nadále komplikovat doprava a zpoplatněné nově vybudované parkoviště nebude využíváno v plné kapacitě. Parkoviště u nemocnice nemá vydělávat, ale zlepšit komfort parkování.

Emil Pernica, zastupitel města Blansko za KSČM

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice