Pernicová (ČSSD): Další tři projekty za evropské peníze pomohou odborným školám

09.03.2014 17:28

Evropské peníze pomáhají středním školám a učilištím v Pardubickém kraji zlepšovat podmínky pro odbornou přípravu žáků. Výbor Regionální rady Severovýchod schválil na počátku března 2014 další tři projekty předložené do výzvy v oblasti podpory 4.2. – Podpora investic zlepšujících materiálně-technické vybavení a podmínky firem, škol a učilišť určených pro zaškolení absolventů a osvojení praktických dovedností. Finanční prostředky plynou nejen do vybavení učeben, ale také do rekonstrukcí, případně nástaveb či přístaveb budov.

Pernicová (ČSSD): Další tři projekty za evropské peníze pomohou odborným školám
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

„Realizací projektů dojde ke zlepšení fyzických podmínek pro zavádění moderních metod praktické výuky a následně získávání lepších praktických dovedností absolventů škol. Tyto další investice přivítají nejen školy, ale také zaměstnavatelé. Žáci totiž budou moci v takto zmodernizovaných školních objektech využívat technologie, které jsou součástí výrobních podniků. Zvýší se tak zároveň šance absolventů škol na trhu práce,“ hodnotí význam projektů náměstkyně hejtmana Jana Pernicová zodpovědná za školství.

Projekt „Vzdělávací centrum školní statek Vestec“ představuje rekonstrukci a vybavení dvou kravínů a kruhové dojírny v areálu školního statku Střední školy zemědělské a Vyšší odborné školy Chrudim. Předmětem projektu  „Rekonstrukce a modernizace Odborného učiliště Chroustovice“ je rekonstrukce a vybavení haly pro výcvik kovo oborů a oboru Zednické práce, rekonstrukce skleníků a dílen pro obor Zahradnické práce, vybavení dílen a rekonstrukce sociálního zařízení pro obor Truhlářské práce a Tesařské práce. V pořadí třetí projekt „Střední škola zemědělská a veterinární Lanškroun – modernizace a vybavení školy“ počítá s přestavbou učeben s následným využitím prostor jako odborné učebny Hygieny a technologie potravin a Zpracování zemědělských produktů se zaměřením na zpracování mléka a následné uchování a zrání výrobků.

Projekty za téměř 45 milionů korun budou ukončeny do konce roku 2015.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pardubickykraj.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

19:05 Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

Evropským parlamentem prošla opožděná reakce na zemědělské protesty. Návrhy byly ale šité horkou jeh…