Peruth (ANO): Hazard pokvete dál, již však bez peněz městu

29.12.2014 12:51

Od nového roku vejde v účinnost vyhláška, která zakazuje hazardní hry na celém území města Rakovník. Tuto vyhlášku vydalo bývalé vedení města v roce 2011. My jako hnutí ANO podporujeme účinnou regulaci, ne úplný zákaz.

Peruth (ANO): Hazard pokvete dál, již však bez peněz městu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Herna, ilustrační foto

Nechceme herny u škol, v historickém centru a jako součást restaurací. Také nechceme, aby díky úplnému zákazu město přicházelo o miliony korun ročně, které z heren putují do městské kasy. Nechceme, aby nám ve městě vznikly ilegální herny, kvůli celoplošnému zákazu hazardu. V současné době jednáme, jak se zástupci loterijních společností, tak s našimi koaličními partnery o možné podobě nové vyhlášky týkající se hazardu.

K tématu se vyjádřil Milan Peruth:

"Připravit naše město o miliony korun a zároveň napomoci ke vzniku nových heren, to je husarský kousek bývalého vedení města, který vejde v účinnost od 1.1.2015.

Koalice ODS a Společně pro Rakovník podpořila v roce 2011 vyhlášku, kterou zakazuje většinu hazardních her v katastrálním území města Rakovník. Rozhodnutí, které na první pohled působí preventivně proti novým hráčům a snižuje kriminalitu, však přináší reálné nevýhody a hrozby. Tímto rozhodnutím město přijde ročně bezmála o 8 milionů korun, které poplatky z hazardu přinášely.

Místo toho, aby byly automaty a jiné hazardní hry z města vytlačeny, dochází naopak k opačnému efektu. Současné VLT automaty budou pravděpodobně nahrazovány tzv. kvízomaty, které pracují na podobném principu jako VLT automaty, jen s tím rozdílem, že dělají z hráčů žebráky mnohem rychleji. Tyto "kvízomaty", které se nyní v Rakovníku testují. Fungují mimo loterijní zákon, a proto z jejich provozování neplynou městu žádné finanční prostředky.

Držím proto palce novému vedení města, při nápravě toho, co, jejich předchůdci napáchali."

reklama

autor: ANO

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…