Petrtýl (ANO): Otevírá se zrekonstruovaná silnice z Libichova do Dobrovic

12.09.2020 18:41

V pátek proběhlo slavnostní otevření stavby „III/2746 Libichov - Dobrovice, rekonstrukce“.

Petrtýl (ANO): Otevírá se zrekonstruovaná silnice z Libichova do Dobrovic
Foto: anobudelip.cz
Popisek: František Petrtýl (ANO)

Jde o kompletní rekonstrukci stávající silnice třetí třídy, která leží jihovýchodně od Mladé Boleslavi. Spojuje silnici I/38 (směr Nymburk) s městem Dobrovice.

„Část úseku této silnice tvoří zároveň obchvat obce Libichov. V současné době je tato silnice využívána zejména těžkou nákladní dopravou, jedná se totiž mimo jiné o přístupovou trasu do cukrovaru a lihovaru ve městě Dobrovici,“ uvedl radní pro oblast dopravy František Petrtýl, který se slavnostního otevření rovněž zúčastní.

Stávající silnice nestačila pro dané dopravní zatížení svým šířkovým uspořádáním, absencí nezpevněných krajnic, nedostatečným odvodněním silničního tělesa a celkovou nehomogenitou trasy. V rámci rekonstrukce silnice byly tyto nevyhovující aspekty upraveny. Dále bylo vybudováno několik trubních propustků a rekonstrukcí prošel most s ev. č. 2746-3.

Stavba byla zahájena 1. května 2020 a dokončena 9. září. Náklady dosáhly 63 411 036,98 Kč s DPH. Zhotovitelem stavby je společnost STRABAG a.s., technický dozor zajišťovala firma Tubes spol. s r.o. a projektovou dokumentaci vyhotovila společnost CR Project s.r.o.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.