Pfaur (TOP 09): Investicemi do škol a městské infrastruktury plníme naše předvolební sliby

02.04.2017 19:30

Peníze z městského rozpočtu v Kamenici nad Lipou letos půjdou na podporu školství, zavedení inženýrských sítí a vybudování nové komunikace.

Pfaur (TOP 09): Investicemi do škol a městské infrastruktury plníme naše předvolební sliby
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Plán města na letošní hospodaření se skoro dvaaosmdesáti miliony korun ve čtvrtek na zasedání podpořili svým hlasem tamní zastupitelé. Zastupitelé chtějí investovat do budování a rekonstrukcí ve městě celkem osmnáct milionů korun.

„V rozpočtu počítáme s větší investicí tři a půl milionu korun na komunikaci v oblasti sídliště na Tržišti,“ popsal jednu z řady plánovaných oprav starosta města Kamenice nad Lipou Ivan Pfaur (TOP 09).

Větší obnos peněz Kameničtí směřují i do škol. „Naším dalším investičním plánem je poskytnout částku jeden milion šest set padesát tisíc korun do modernizace a rekonstrukce základní umělecké školy,“ doplnil starosta, kde chce město zafinancovat změnu vytápění plynem.

V neposlední řadě podle slov starosty město investuje částku zhruba jeden milion dvě stě padesát tisíc korun do oblasti průmyslové zóny a jeden milion tři sta tisíc korun v ulici Jarmily Hanzálkové, kde je nutné zafinancovat vybudování nových inženýrských sítí. Vedení Kamenice nad Lipou hospodařilo až do čtvrtečního jedenáctého zasedání zastupitelstva města v rozpočtovém provizoriu.

Ke svému letošnímu hospodaření má Kamenice nad Lipou schválený vyrovnaný rozpočet 81 milionu 852 tisíc korun. „Schvalování rozpočtu probíhalo bez problémů a větších připomínek,“ uzavřel starosta průběh rozhodování o nejdůležitějším bodu roku.

Plán investic se líbí také občanům Kamenice. "Jsem rád, že se panu starostovi Pfaurovi podařilo s koaličními partnery prosadit a schválit vyrovnaný rozpočet, který pokrývá většinu potřeb našeho krásného města, ale nezapomíná ani na investice do školství, infastruktury, sportu a ostatních aktivit," říká Lukáš Hrbek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…