Pfleger (ANO): V reakci na obvinění z podvodu odstupuji z funkce místopředsedy moravskoslezské organizace ANO 2011

29.12.2015 13:11

Tiskové prohlášení Davida Pflegera:

Pfleger (ANO): V reakci na obvinění z podvodu odstupuji z funkce místopředsedy moravskoslezské organizace ANO 2011
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Sděluji, že jsem se ke dni 31.12 2015 rozhodl odstoupit z funkce neuvolněného člena Rady statutárního města Ostrava i z funkce místopředsedy moravskoslezské krajské organizace hnutí ANO 2011.

Činím tak v reakci na sdělené obvinění z přečinu podvodu, které bylo vůči mé osobě vzneseno, a které by mohlo, jak se obávám, mít v případě mé nečinnosti negativní dopad na důvěryhodnost hnutí v moravskoslezském regionu.

Chci zdůraznit, že jednání, kvůli kterému jsem byl obviněn, v žádném případě nesouvisí s výkonem mé politické funkce, a že nastalo ještě před mým vstupem do komunální politiky. Zároveň bych rád uvedl, že rozhodně nesouhlasím s trestně právní kvalifikací, která je uvedena ve sděleném obvinění a hodlám se proti němu bránit všemi prostředky.

Protože jsem však názoru, že u politiků, na které by měla být kladena přísnější morální kritéria, není na místě vycházet z principu presumpce neviny, dospěl jsem k rozhodnutí odstoupit z obou mých funkcí. Příslušné rezignační dopisy jsem dnes osobně předal primátorovi statutárního města Ostrava panu Tomáši Macurovi a krajskému předsedovi hnutí panu Josefu Bělicovi, všechny okolnosti jsem pak připraven sdělit klubu zastupitelů i orgánům hnutí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

7:17 SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k rozhovoru Vladimíra Špidly s Miroslavem Kalouskem…