Pieter (SLK): Kraj ušetřil více než 173 milionů na veřejných zakázkách

12.10.2018 10:58

I přes nepříznivou situaci na trhu ušetřil Liberecký kraj na veřejných zakázkách 173 612 787 korun. Nejvyšší úspory byly u zakázek na silniční stavby a služby. Zhodnocení proběhlo u 160 zadaných veřejných zakázek za období od 1. ledna do 30. září tohoto roku. Původní hodnota činila 1 377 901 714,31 korun. Následně byly uzavřeny smlouvy ve výši 1 204 288.927,31 korun.

Pieter (SLK): Kraj ušetřil více než 173 milionů na veřejných zakázkách
Foto: Liberecký kraj
Popisek: Marek Pieter

Velký počet zahájených veřejných zakázek byl v rámci projektu „Centra odborného vzdělávání“ na osmi středních školách, kde bylo zahájeno 86 veřejných zakázek na dodávky a devět na stavební práce. Následně k tomu v dynamickém nákupním systému 16 veřejných zakázek na služby technického dozoru investora a koordinátora BOZP.

V září byl vybrán zhotovitel na rekonstrukci budovy „D“. Předpokládaná hodnota veřejné zakázky byla ve výši 252.969.730 korun a snížila se na 221 977 189 korun. „V rámci řízení jsme obdrželi tři nabídky a cena se snížila téměř o 31 milionů korun. Dále se zpracovává projektová dokumentace z architektonické soutěže o návrh, která řeší parkovací dům, lávku a kultivaci okolí sídla Libereckého kraje“ uvedl Marek Pieter, náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek.

Služby technického dozoru investora a technika BOZP jsou zadávány v dynamickém nákupním systému. „V současné době máme šest aktivních systémů. Tento způsob zadávání veřejných zakázek se osvědčil, a proto bychom chtěli takto zadávat veřejné zakázky na zpracování projektových dokumentací a uvažujeme také o využití v IT zakázkách, například při nákupu licencí,“ dodal Pieter.

Liberecký kraj využívá k nákupu vybraných komodit také elektronické aukce. Letos byly aukce využity i na nákup tiskáren a u centrální veřejné zakázky na výběr dodavatele mobilních telekomunikačních služeb.

V říjnu budou aukce využity i k prodeji, kdy společnost Silnice LK, a. s., ve spolupráci s oddělením veřejných zakázek krajského úřadu bude tímto způsobem prodávat nepotřebný majetek. Informace o aukci budou uveřejněny na webových stránkách Libereckého kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Šalomoun: Odbouráváme zatěžující povinnosti, které ubírají čas i energii

14:04 Ministr Šalomoun: Odbouráváme zatěžující povinnosti, které ubírají čas i energii

Ministr pro legislativu a předseda Legislativní rady vlády Michal Šalomoun na vládě představil již t…