Pieter (SLK): Vozidla příspěvkových organizací budou vybavena systémem pro sledování aut

21.09.2017 6:34

Rada kraje rozhodla, že všechna vozidla, která jsou v majetku příspěvkových organizací, budou vybavena systémem pro sledování aut. Před necelými dvěma lety byl tzv. Car Control nainstalován ve vozidlech krajského úřadu a čtyřiadvaceti krajských organizací. Nyní bude toto zařízení povinným vybavením, a to u vozidel, kde stáří není vyšší než deset let nebo se jedná o funkční pracovní stroje. Další nasazení se týká 137 služebních vozidel, které vlastní celkem 52 příspěvkových organizací Libereckého kraje.

Pieter (SLK): Vozidla příspěvkových organizací budou vybavena systémem pro sledování aut
Foto: Liberecký kraj
Popisek: Marek Pieter

Veřejná zakázka byla vysoutěžena v roce 2015 celkovým nákladem na 1.450.000 Kč. Podle náměstka hejtmana Marka Pietera však celá částka vyčerpána nebude.

„Ceny za zařízení na sledování jsou různé, záleží na typu motorového vozidla. Měsíční poplatek za službu pro jedno vozidlo činí 150 Kč bez DPH, cena služby sledování vozidla za období 48 měsíců včetně nákladů na pořízení jednotky a instalace do vozidla činí celkem 8.140 Kč (169,58 Kč/měsíc),“ komentuje náměstek.

Tato služba včetně zařízení zpřehlední využívání vozidel, zefektivní kontrolu a zjednoduší veškerou evidenci jejich provozu.

Liberecký kraj má celkem 85 příspěvkových organizací, ne všechny využívají služební vozidla. Systém Car Control bude mít po doplnění 76 organizací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…