Pilc (Svobodní): Je úkolem ministerstva krach firem?

28.12.2015 16:55

Sběrny kovů ve velkém krachují. Už bylo na čase, tvrdí ministerstvo. Důvodem je nová legislativa, která zakázala vykupovat za hotové. Insolvence výkupen jsou podle ministerstva životního prostředí spravedlivé.

Pilc (Svobodní): Je úkolem ministerstva krach firem?
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Sběrny kovů ve velkém krachují. Už bylo na čase, tvrdí ministerstvo. Důvodem je nová legislativa, která zakázala vykupovat za hotové. Insolvence výkupen jsou podle ministerstva životního prostředí spravedlivé..

Předpokládá totiž, nebo předstírá, že předpokládá, že pokles výkupu se týkal pouze kradených kovů, které se vykupovaly za hotové.

Zpřísňovači volali a volají po neustálém zpřísňování, takže má teď Česko přísná ministerstva.

Zákaz výkupu za hotové ve sběrnách se časem rozšíří na další zákazy a snižování limitů hotovostních transakcí pod záminkou boje proti terorismu například, a až hotovost zakážou úplně, někteří si potom, až bude pozdě, možná vzpomenou, jestli udělali dobře, když tehdy tomu zákazu výkupu za hotové ve sběrnách tolik tleskali. Otázka používání hotovosti a zakazování hotovosti je mnohonásobně důležitější se zásadním dopadem na naše životy, než byla otázka výkupu kovů za hotové ve sběrnách. A když už se zakazuje hotovost ve státní měně, proč nezakázat transakce se zlatem nebo bitcoinem? Ty současný centrální systém přeci také nevidí. Nelze je sice vymýtit, zákazem je ale lze kriminalizovat.

Po zlikvidování heren, sběren a zastaváren přijdou na řadu třeba hospody, protože hospody také nejsou sluníčkové. Vyřeší se tím pět much jednou ranou: hospody, kouření, alkoholismus, šedá ekonomika a financování terorismu z dýšek.

Neustále pokračují útoky proti vlastnictví podle komunistické zásady Co je tvoje, to je moje a co je moje, do toho ti nic není.

Šedivá, nudná, teoretická je filosofie a zelený je strom života? Opravdu stojí za popřemýšlení o filosofii, ze které vychází současná převládající politika. Stejná filosofie, která vede k zakazování kouření v restauracích, zakazování výkupu ve sběrnách za hotové, zakazování hracích automatů, to je ta samá filosofie, která potom vede ke kvótám na migranty.

Tento text píšu ke konci prosince. Přeju vám, nám všem, v dalším roce vše nejlepší. Bojím se ale, že bude hůř. Udělejme s tím něco! Popřemýšlejme třeba o zásadě žít a nechat žít, nebo třeba o tom, jestli je správné brát lidem jejich věci, brát lidem jejich peníze. Nebo o tom, že tou nejmenší a nejslabší menšinou je jednotlivec, kterého by mělo právo chránit před násilím ze strany většiny. Nebo o tom, jestli je v pořádku hlasovat o cizím životě a majetku.

Autor je místopředseda krajského sdružení Svobodných v Ústeckém kraji

vyšlo na blog.idnes.cz a na Profilu PL politika.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD si zvolilo své vedení a je připravené uspět ve všech volbách

10:04 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD si zvolilo své vedení a je připravené uspět ve všech volbách

V sobotu 13. dubna 2024 proběhla v Praze již XI. celostátní konference hnutí SPD, na které si její d…