Pilc (Svobodní): Korunové dluhopisy, hromada paragrafů a co z toho vyplývá pro občany?

04.02.2017 7:32

Potřebujeme rovné férové jednoduché prostředí pro všechny. Čím složitější, tím to bude výhodnější pro ty, kteří si mohou dovolit zaplatit týmy právníků, kteří najdou různé skuliny v paragrafech.

Pilc (Svobodní): Korunové dluhopisy, hromada paragrafů a co z toho vyplývá pro občany?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Například, jak si nechat vyplatit desítky milionů ročně, fakticky nezdaněných. Nedanit dividendy a úroky by byl správný krok. Férově rovně pro všechny. I pro toho posledního drobného spořitele nebo akcionáře. K růstu bohatství ve společnosti je potřeba kumulace kapitálu (výrobních prostředků), která umožní zvýšit produktivitu a to je jediná cesta k růstu bohatství a ke zvyšování mezd pracovníků. Snaha více zdanit kapitalisty a podnikatele proto podrývá bohatství celé společnosti a poškozuje i ty nejchudší.

Štíhlý stát je výhodný především pro chudší. Někteří si myslí, že chudším pomůže silnější a větší stát, tak zvaný sociální, který se snaží vybrat víc peněz na daních. Je to omyl. Větší vláda nad lidmi pomůže těm vlivnějším. Chudším by pomohlo méně státu a více trhu ke zvýšení jejich životní úrovně. Za vlády komunistů jste mohli pozorovat rozdíl v životní úrovni lidí: na východě všemocný stát, na západě méně státu, více trhu.

Jestli má ministerstvo financí problém s výběrem daní, tak je to částečně proto, že daně jsou příliš vysoké. Řešení není každého elektronicky sledovat, řešení je snižovat daně. A snižovat výdaje, ořezávat přebujelý stát. Když nebude stát dávat peníze na nesmysly, také to přispěje ke snížení motivace k neplacení daní. Stát pracuje s obrovským rozpočtem. Problém nejsou nízké příjmy státu. Problém jsou jeho obrovské výdaje.

Vyšlo také na blogu Idnes.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…