Pilc (Svobodní): Pokrok přikázat a uzákonit

28.11.2015 10:01

Jak je vůbec možné, že se lidstvo za ty tisíce let dostalo až do dnešního stavu, přestože pokrok nikdo nenaplánoval, neuzákonil, nepřikázal?

Pilc (Svobodní): Pokrok přikázat a uzákonit
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Je potřeba toto opomenutí napravit a pokrok naplánovat a přikázat! Díky tomu budeme moci dosáhnout krásnějších, světlejších, totalitních zítřků.

Jak to, že si lidé jen tak sami chtějí kupovat automobily novější, modernější, úspornější a méně smradlavé dobrovolně, bez donucení zákonem? To někteří pachatelé dobra asi nikdy nepochopí.

Jak to, že si lidé chtějí kupovat kotle na pevná paliva úspornější a méně smradlavé? Měli jste možnost srovnání mezi třicet let starým a dnešním moderním domácím kotlem na uhlí? Je to obrovský rozdíl. Copak člověk topící uhlím běžně chce, aby ostatním okolo sebe a také i sám sobě smrděl co nejvíc?

Když člověk bohatne, postupně mění priority, poté co dosáhl předchozích cílů. Nejdříve si chce v zimě zatopit, aby nezmrzl. Potom si chce v zimě zatopit méně smradlavě. Potom si chce v zimě zatopit ještě méně smradlavě a navíc pohodlně. Například přejde od topení uhlím k topení plynem. Je to sice dražší, ale čistší a pohodlnější.

Jelikož však normálního člověka by samo vůbec nemohlo napadnout, aby si koupil úspornější a méně smradlavý kotel na pevná paliva, pokrokový a moudrý pachatel dobra mu to musí přikázat.

Skutečně jsou pokrokáři takto naivní? Nebo jde o cílené útoky mocichtivých proti svobodě člověka a útoky na jeho peněženku na všech frontách?

autor je místopředseda krajského sdružení Svobodných v Ústeckém kraji

Vyšlo na blog.idnes.cz

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

20:01 Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ODS.