Piráti: Autorské čtení jako tečka za připomínkováním autorského zákona

04.03.2014 19:40

5. března skončí prodloužené období, kdy mohli občané připomínkovat změnu evropského pojetí autorského práva. Proto se v tento den sejdou tři spisovatelé se čtenáři svých knih, aby ukázali, že to jde i jinak a na autorském čtení uvolní svá díla pod licencí creative commons.

Piráti: Autorské čtení jako tečka za připomínkováním autorského zákona
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká pirátská strana - ilustrační foto

Autorské čtení se uskuteční v Pitomé kavárně, na adrese Presslova ulice, Praha 5 - Smíchov v 19 hodin. Na úvod bude stručné seznámení s tím, co jsou to „osvobozené knihy“ a alternativní modely financování autorských odměn, k jehož průkopníkům patří mimo jiné Cory Doctorow či Paulo Coelho, světoznámí spisovatelé.

„Evropská komise vyzývá k připomínkám občany před každou zamýšlenou legislativní změnou evropských směrnic. V připomínkovacím období, které bylo pro velký zájem občanů EU prodlouženo o měsíc, obdržela přes 8000 připomínek k autorskému zákonu, kdy běžný počet připomínek je 100 až 200.“ uvádí Ondřej Profant, garant Svobody informací.

Informace o autorech a anotace jejich děl

Ivan Dérer - GANG TŘÍ OPIC má blogový engine, ale nese některé znaky toho, čemu se dříve říkalo povídková kniha, případně kniha fejetonů. Čtyřicet pět krátkých textů, z nichž některé už byly publikovány buď na blogu Respektu, nebo na Facebooku, je naházeno na hromadu bez ladu, skladu a souvislosti toho, kde, kdy a proč byly napsány.

Simona Tošovská - ARABSKÁ POHÁDKA je deník o cestě na jinou planetu, létajícím koberci a návratu na orbit. Je to příběh o vypuštění džina z láhve, arabských hrdličkách a krizi středního věku. Pohádka o nenadálém vzletu, otevřeném rozletu a volném pádu. Kniha je rozdělena do pěti částí, pěti let , které autorka strávila mezi dvěma světy. Více na http://arabsky.svet-stranek.cz/.

Pavel Kosorin - SPOČÍTEJTE VŠECHNY LABUTĚ je sbírka bonmotů, aforismů, glos a stručných postřehů, které nikoho nešetří. Autor se prezentuje především na Facebooku a v internetovém deníku Neviditelný pes.

Po skončení programu bude následovat neformální beseda s autory.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: piratskenoviny.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…