Piráti: Budoucnost konopné legislativy s přispěním expertů? Říkáme ano

18.09.2019 13:05

Piráti otevřeli ve Sněmovně debatu o současném rámci a budoucím vývoji právní úpravy v oblasti konopí. Diskuze se netýkala jen novely, umožňující rekreační využití, kterou předložili Piráti už v minulém roce, ale rovněž léčebného využití a případné komerční legislativy.

Piráti:  Budoucnost konopné legislativy s přispěním expertů? Říkáme ano
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Piráti pokračují ve snahách o nápravu konopné legislativy. Z toho důvodu pozvali ke kulatému stolu experty z řad lékařů s praktickými zkušenostmi a zástupce pacientů či komerčních subjektů. Při této příležitosti zároveň založili expertní skupinu, která se bude zabývat budoucími výzvami konopné legislativy.

„Naše dosavadní snahy o posun v konopné legislativě se dosud u vlády nesetkaly s pozitivní reakcí. Doufáme, že prostřednictvím rozvoje spolupráce s odborníky budeme schopni přesvědčit premiéra Babiše a ostatní zástupce vlády, kteří tak rádi deklarují, že jejich představa řízení země předpokládá právě aplikaci názorů expertů,“ komentuje pirátský poslanec a expert na problematiku konopí Tomáš Vymazal.

„Chceme, aby se stala transparentní tvorba legislativy a strategických dokumentů s přispěním odborníků a široké veřejnosti běžnou praxí. Tento postup budeme v budoucnu aplikovat například i na oblast prevence a minimalizace rizik,“ dodává garant programového bodu Psychotropní látky Janka Michailidu.

Členy expertní skupiny budou mimo jiné i Radovan Hřib z Fakultní z Nemocnice u Sv. Anny, advokát z advokátní kanceláře Havel & partneři František Korbel či například bývalý ředitel Státního ústavu pro kontrolu léčiv Martin Beneš a další.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

13:09 Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na urážky v komentářích