Piráti: Byznys snů - provozuje farmářské trhy na Náměstí Republiky, neplatí nic

21.06.2016 16:44

Společnost Delicato centrum provozuje farmářské trhy na Náměstí Republiky. Na tom samo o sobě není vůbec nic špatného. Problém je, že za to městské části Praha 1 ani Magistrátu hl. m. Prahy neplatí ani korunu.

Piráti: Byznys snů - provozuje farmářské trhy na Náměstí Republiky, neplatí nic
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Česká pirátská strana, logo

Na jiných místech (Náplavka, Jiřího z Poděbrad) přitom provozovatelé farmářských trhů platí přes milion korun ročně, a to tam trhy nejsou zdaleka tak časté. „Přenechání takto lukrativního místa provozovateli zdarma nedává žádný smysl, farmářské trhy v centru Prahy jsou byznys, který si na sebe vydělá. Praha 1 očividně přichází o více než milion korun ročně. Na tuto skutečnost upozornil spolek Kverulant již před více než rokem a od té doby radnice smlouvu nezměnila, což vyvolává silné pochybnosti o tom, že se jedná o pouhé pochybení,“ shrnuje kauzu pražský zastupitel za Piráty Adam Zábranský.

Na vině přitom je jak Praha 1 tak hlavní město Praha. Magistrát totiž Praze 1 poskytl za účelem provozování farmářských trhů prostory na Náměstí Republiky zdarma, městská část je pak zdarma poskytla společnosti Delicato centrum.

Smlouvu provozovatele s Prahou 1 i s dodatky najdete ZDE

Smlouva mezi Magistrátem a Prahou 1 ZDE

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.