Piráti: Cenzura Internetu se zadrhla v senátních výborech

20.05.2016 9:41

Senátní výbor pro hospodářství, zemědělství a dopravu, ani výbor pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí nepodpořil sněmovní návrh novely zákona o loteriích, který v paragrafech 82 a 84 nutí poskytovatele připojení cenzurovat svým zákazníkům Internet.

Piráti: Cenzura Internetu se zadrhla v senátních výborech
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Česká pirátská strana, logo

Libor Michálek, senátor nominovaný Piráty, se pokusil sněmovní předlohu zmírnit a navrhl, aby blokaci domény s nepovoleným hazardem mohl nařídit pouze soud a nikoliv ministerstvo financí. Jeho návrh získal podporu pěti z deseti přítomných členů hospodářského výboru a nebyl přijat. Stejně ovšem dopadla i sněmovní předloha, v obou výborech dostala jen 5 hlasů z deseti a výbory se tak na žádném stanovisku neusnesly.

Ivan Bartoš, předseda Pirátů k projednávání loterijního zákona v Senátu říká: „Výsledky posledních dvou výborů považujeme za dobrou zprávu. Jak jsme slíbili, pokoušíme se rozhodnutí sněmovny zvrátit v Senátu a pokud se to nepodaří, uděláme, co budeme moci, aby cenzurní paragrafy zrušil Ústavní soud. Cenzura je nepřípustná.“

Proti zavedení cenzury a zdražení Internetu kvůli nákladům na blokování stránek vznikla iniciativa Přichází cenzor, která již získala přes 9000 podporovatelů. Petici za Internet bez cenzury podepsalo přes 19 000 lidí.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

15:14 Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL