Piráti: Ivan Bartoš obhájil funkci předsedy strany

20.01.2014 9:00

V sobotu 18. ledna na celostátním fóru Pirátů v Pardubicích proběhla volba předsedy a čtyř místopředsedů.

Piráti: Ivan Bartoš obhájil funkci předsedy strany
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý předseda Pirátů Ivan Bartoš, NEPOUZIVAT

Nejprve proběhla volba předsedy: Ivan Bartoš obhájil post předsedy, když získal 89 hlasů ze 116 a porazil v prvním kole oba protikandidáty.

Místopředsedové Pirátů byli zvoleni z dvanácti kandidátů. První místopředsedkyní byla zvolena ve druhém kole volby PhDr. Lenka Wagnerová, která funkci místopředsedkyně obhajovala. Druhým místopředsedou se stal Michal Havránek, nově zvolený předseda krajského sdružení Ústeckého kraje. Třetí místopředsedkyní byla zvolena Jana Michailidu, místopředsedkyně pražského krajského sdružení, a čtvrtým místopředsedou Tomáš Vymazal, předseda krajského sdružení Jihomoravského kraje.

Celostátnímu fóru se představili i kandidáti na leadra Pirátů ve volbách do Evropského parlamentu: Ivan Bartoš, Adam Skořepa, Marcel Kolaja a Libor Špaček. Volba leadra proběhne online, stejně jako primární volby.

Ivan Bartoš uvedl: „Letošní rok bude pro Piráty rokem změny. Dostali jsme určitý mandát od voličů a získané prostředky musíme využít na profesionalizaci řady činností. Chceme uspět ve volbách do Evropského parlamentu i v komunálních volbách lépe než ve volbách do poslanecké sněmovny.“

Podrobnější informace o volbě předsednictva si můžete přečíst na fóru Pirátů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká pirátská strana

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…