Piráti: Kandidát do Senátu na Praze 10 zneužil osobní údaje svých pacientů pro politickou agitaci

11.10.2016 19:05

Kandidát do Senátu na Praze 10 za TOP 09 a chirurg Jiří Holubář rozeslal svým pacientům z malešické polikliniky dopis, ve kterém je vyzývá, aby pro něho hlasovali při senátních volbách. Porušil tím zákon o ochraně osobních údajů a Piráti na něj proto podali stížnost k Úřadu pro ochranu osobních údajů. „Podle nás je nehorázné, že lékař tímto způsobem zneužije osobní údaje svých pacientů, aby u nich agitoval před volbami,“ uvádí pražský zastupitel za Piráty a student práv Adam Zábranský.

Piráti: Kandidát do Senátu na Praze 10 zneužil osobní údaje svých pacientů pro politickou agitaci
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Česká pirátská strana, logo

Dopis se na první pohled tváří, jako že pouze informuje o změnách v provozu jeho ambulance. Ve skutečnosti se ale většina dopisu točí okolo kandidatury Holubáře do Senátu.

„Holubářovy pacienti mu zcela jistě své kontaktní údaje neposkytli s tím, aby je později využil pro své politické cíle. Tím že tak učinil, porušil zákon o ochraně osobních údajů a může za to dostat pokutu až 5 milionů korun. Žádná pokuta ale nenapraví protizákonné ovlivnění volebních výsledků,“ uzavírá zastupitel Adam Zábranský, který stížnost k ÚOOÚ sepsal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…