Piráti: Nová vyhláška o buskingu. Praha drasticky omezí pouliční umění

29.01.2016 4:31

Zastupitelstvo hlavního města Prahy dnes schválilo hlasy ANO, ODS, ČSSD, KSČM a části Trojkoalice novou obecně závaznou vyhlášku o buskingu.

Piráti: Nová vyhláška o buskingu. Praha drasticky omezí pouliční umění
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Česká pirátská strana, logo

Piráti předložili protinávrh, který byl rozumným kompromisem pro zachování buskingu i klidnější život občanů centra, ale neprošel. Podle Pirátů povede nová vyhláška ke drastické redukci, zejména hudebního pouličního umění v Praze.

Pouliční umění bude podle nové vyhlášky zakázané na drtivé většině míst, kde ho hudebníci a další umělci v současné době provozují, tedy ve více než třiceti ulicích. V centru Prahy se navíc zakazuje používání hlasitých hudebních nástrojů, dechových nástrojů vydávajících vysoké tóny i používání zesilovačů. Vyhláška navíc zavádí povinné střídání břehů Vltavy, na kterých se smí hrát, po jedné hodině. Toto pravidlo se vztahuje na území celé Prahy.

Mikuláš Ferjenčík, zastupitel Pirátů k návrhu říká: "Je to škoda, město jde ode zdi ke zdi. Nejprve pouliční umění plošně povolí a poté, co sem přitáhne umělce, ho zase zakáže. Piráti předložili kompromisní znění vyhlášky, ale v zastupitelstvu bohužel nebyla vůle předložený návrh věcně upravovat."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…