Piráti: Očkování jako záminka pro další omezování svobody občanů

30.12.2014 22:47

Vláda ČR připravila návrh zákona, který zpřísňuje povinnosti dětských zařízení včetně dětských skupin vzhledem k očkování dětí. Organizace nebudou moci poskytovat své služby dětem, které nebudou očkovány dle požadavků ministerstva zdravotnictví.

Piráti: Očkování jako záminka pro další omezování svobody občanů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká pirátská strana - ilustrační foto

Organizátorům škol v přírodě, táborů a dalších zotavovacích akcí hrozí pokuta 100.000,- Kč za přijetí neočkovaného dítěte, mateřským školám, provozovatelům dětských skupin hrozí pokuta 500.000,- Kč za přijetí neočkovaného dítěte. Dále jsou zpřísňovány podmínky pro práci lékařů, kterým hrozí pokuta až 3.000.000,- Kč za neočkování dítěte a až 2.000.000,-Kč za nesdělení informací o očkování svých pacientů.

Návrh zákona bude 8.1.2015 projednáván na 1. schůzi výboru pro zdravotnictví v Senátu ČR (Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony). Každý občan má výlučné právo o sobě svobodně a informovaně rozhodovat, ale je také za své jednání odpovědný. Navrhované změny prakticky ruší právo rodičů své dítě neočkovat. Pirátská strana prosazuje právo každého zvolit si formu rodinného života a péče o zdraví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká pirátská strana

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.