Piráti: Rada je nefunkční a postavená na přeběhlících. Nepodpoříme ji

28.04.2016 15:42

Stanovisko klubu Pirátů k dnešní volbě náměstkyně primátorky hl. m. Prahy a členů Rady hl. m. Prahy:

Piráti: Rada je nefunkční a postavená na přeběhlících. Nepodpoříme ji
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Česká pirátská strana, logo

Piráti nehlasovali pro novou Radu hl. m. Prahy, konkrétně doplnění o P. Kolínskou, a nebudou hlasovat ani pro nové radní D. Hodka, K. Grabein-Procházku, I. Ropkovou. 

Zejména je skandální, že součástí koaliční smlouvy je i jmenování Karla Březiny, který byl v minulosti odsouzen za trestný čin podvodu, předsedou výboru pro majetek a dále opětovné jmenování Jana Slezáka předsedou výboru pro územní rozvoj.
 
Důvody, proč Piráti nepodporují novou Radu, jsou následující:
 
1. dosavadní Rada je zjevně nefunkční (nekompetentní příprava stavebních předpisů, rozdělování trafik, porušování koaliční smlouvy, nevyřešení minulosti Opencard a Škodova paláce, utajování informací v městských firmách, nefunkční informatika, podlézání Číně, neschválená protikorupční strategie, chybějící sociální bydlení)
2. rada se opírá o politickou přeběhlici od TOP09 Moniku Krobovou Hášovou, která vstoupila do klubu ČSSD. Tím se fakticky mění výsledek voleb. Premiér Sobotka ČSSD dříve proti přeběhlictví protestoval a proto považujeme přijetí přeběhlice do klubu ČSSD nejen za nedemokratické, ale také za pokrytecké.
 
Na klubu ANO prý koloval papír, kde měl každý zastupitel ANO zajištěno trafiku 80 až 100 000 Kč. Přeběhlice Monika Krobová Hášová má stále trafiku v dozorčí radě PRE, a.s., ve výši 1,5 mil. Kč ročně, díky čemuž má koalice o jeden hlas navíc. Pro nás to znamená, že koalice trafikantů pokračuje a to rozhodně nepodpoříme. Piráti politické trafiky nikdy neměli a tento systém chceme z Prahy vymýtit, aby zástupci měli náležitou odbornost a odpovídající příjem.  
 
Ostatních zastupitelů jsme se zeptali, zda si opravdu myslí, že koalice s většinou jednoho hlasu začne fungovat, když se k ní přidá ještě jeden přeběhlík. Nikdo se nepřihlásil, což myslím mluví za vše

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

8:19 Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

„Už v 18. století byl vydán příkaz zapisovat do matrik všechny narozené děti bez příplatku k taxe št…