Piráti: ÚOHS zahájil správní řízení s Městskou částí Praha 1

18.10.2018 21:32

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) zahájil správní řízení s Městskou částí Praha 1. Důvodem je nákup nábytku a služeb přesahující hodnotu 28 mil. Kč bez řádného zadávacího řízení.

Piráti: ÚOHS zahájil správní řízení s Městskou částí Praha 1
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Podnět na ÚOHS podal v květnu letošního roku člen Pirátů David Bodeček, neboť nabyl dojmu, že MČ Praha 1 při nákupu nábytku nepostupovala v souladu se zákonem o veřejných zakázkách.

„Dle informací, které jsem získal, nakoupila MČ Praha 1 nábytek a služby v částce přesahující 28 milionů korun bez jakéhokoliv výběrového řízení, a to navíc od společnosti, jejíž jednatelkou byla předsedkyně sociální komise MČ Praha 1,” uvedl Bodeček.

Podle Bodečka došlo k pochybení na straně MČ Praha 1 jednoznačně už tím, že MČ Praha 1 prvotně informaci o nákupu nábytku zatajila. Na opětovný a konkrétní dotaz Bodečka MČ Praha 1 odpověděla, že ono „zatajení“ bylo způsobeno administrativní chybou. „Dlužno dodat, že od té doby mi MČ Praha 1 informace neposkytuje s argumentací, že tzv. zneužívám právo,“ informoval Bodeček.



Podezření Pirátů bylo důvodné. ÚOHS oznamovateli Bodečkovi dne 12. 10. 2018 sdělil, že na základě přezkumu dokumentů s MČ Praha 1 zahajuje  správní řízení z moci úřední, neboť získal pochybnost, zda zadavatel (MČ Praha 1),  postupoval v souladu  se zákonem.  „Jsem zvědav, jak na tuto skutečnost MČ Praha 1 zareaguje, neboť již opakovaně spočívala obrana dotčených představitelů této městské části v tom, že se snažili znevěrohodnit vyšetřující osoby, namítali jejich podjatost, nebo je označovali za členy vykonstruovaného zločinného gay spolčení. Byla tak vyvíjena velká snaha o to, aby vyšetřování nekalostí byla delegována jinam,“ dodal Bodeček s tím, že obdobnou obstrukci očekává i v této záležitosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…