Piráti: Vítězství pro otevřený a svobodný internet na evropské scéně

05.04.2014 17:00

Evropský parlament včera během svého mimořádného zasedání v Bruselu schválil návrh legislativního usnesení, které ukotví principy síťové neutrality do evropského práva.

Piráti: Vítězství pro otevřený a svobodný internet na evropské scéně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka EU

“Toto je vítězství pro svobodnou soutěž, demokracii a kulturní rozvoj. Bez ohledu na to, zda se jedná o švédský startup, nebo nadnárodní společnost - každý se nyní bude moci podílet za stejných podmínek,“ řekla Amelia Andersdotter, europoslankyně za švédskou Pirátskou stranu.

“Nelze však zveličovat význam výsledku hlasování o roamingu. Zaveden byl poplatek pro tzv. fair use. Není důvod se domnívat, že tento poplatek nebude pro evropské spotřebitele lepší, než současný roaming, byť na toto téma schází potřebné studie. Existuje celá řada důvodů se ptát, jestli je vlastně vůbec přípustné, aby Evropská komise předkládala Evropskému parlamentu tak rozsáhlé legislativní návrhy s mnoha neznámými tak brzo před evropskými volbami,“ dodala Amelia Andersdotter.

reklama

autor: Česká pirátská strana

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Felcman (Zelení): V Liberci bude vládnout koalice strachu

16:05 Felcman (Zelení): V Liberci bude vládnout koalice strachu

Reakce koaličních stran Starostů, ANO a Pirátů na nebývalou krizi důvěryhodnosti je ubohá. Bez jakék…