Piráti a Zelení zahájí jednání o vytvoření společného senátorského klubu

19.10.2014 20:30

Ve druhém kole senátních voleb ve dnech 17. a 18.10. 2014 uspěli oba postoupivší kandidáti, se kterými Piráti uzavřeli volební spolupráci a v jejich kampani je podporovali.

Piráti a Zelení zahájí jednání o vytvoření společného senátorského klubu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká pirátská strana - ilustrační foto

Tento úspěch navazuje na velmi příznivé výsledky z komunálních voleb a poskytuje Pirátům větší podíl na tvorbě a připomínkování zákonů schvalovaných v Senátu.

Piráti děkují voličům, že se nenechali přesvědčit masivními předvolebními kampaněmi našich politických konkurentů a dali přednost kvalitním osobnostem, které v druhém kole senátních voleb zvolili jako své zástupce. Jsme přesvědčeni, že Václav Láska a Jitka Seitlová budou v Senátu působit jako síla, která přispěje ke zlepšení politické kultury a hlavně k přijímání kvalitní legislativy. Úspěch našich kandidátů nás velmi těší a posílení propirátského vnímání politiky v Horní komoře Parlamentu nám umožní účinněji prosazovat náš program.

Pirátská strana již oslovila Libora Michálka a nově zvoleného senátora Václava Lásku ohledně možnosti vytvoření společného senátorského klubu složeného z dalších obdobně smýšlejících senátorů, kteří byli zvoleni jako nezávislí nebo kandidovali v koalici s podporou více subjektů.

Od vytvoření společného senátorského klubu si Piráti slibují efektivnější rozšiřování jejich témat jako transparence státní správy a politických stran, ochrana občanských a spotřebitelských práv a svobod či technologická modernizace a s ní spojený rozvoj ekonomiky do politického prostoru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká pirátská strana

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.