Piráti obsazují okrskové volební komise

13.07.2017 13:04

I letos, stejně jako v předchozích volbách, organizují Piráti nábor členů do okrskových volebních komisí. Letos chtějí získat až 14 000 občanů, kteří budou dohlížet na regulérnost voleb. V parlamentních volbách 2013 to bylo 8000 lidí.

Piráti obsazují okrskové volební komise
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Piráti dlouhodobě sázejí na zapojení dobrovolníků. Touto cestou chtějí dosáhnout toho, aby se víc lidí začalo zajímat o politiku. Demokracie se bez informovaných a zasvěcených voličů neobejde a třeba i odměna okolo 1300 Kč může být tím impulsem, který zejména mladé lidi přesvědčí o tom, že být aktivní má smysl.

„Nevěříte v regulérnost voleb? Pojďte se o ní přesvědčit a dohlédnout na její dodržování. Získáte tím za to i příjemné vylepšení osobního rozpočtu,“ vyzývá zájemce předseda strany Ivan Bartoš. „Demokracie není samozřejmost a vyplatí se pro ni obětovat jeden necelý víkend.“

Piráti již před několika dny obnovili registrační formulář na stránce. Nejprve byli osloveni lidé, kteří na sebe zanechali kontakt již při minulých volbách, aby měli určitý náskok a mohli se registrovat, dokud je všude volno. Této možnosti využilo 2500 občanů. Nyní již probíhá nábor z řad široké veřejnosti, který budou Piráti propagovat pomocí svých informačních kanálů.

Piráti programově dbají na ochranu osobních udajů a důsledne dodržují všechny zásady pro jejich shromažďování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Na přípravě migračního paktu se aktivně podíleli představitelé Fialovy pětikoalice

19:02 Okamura (SPD): Na přípravě migračního paktu se aktivně podíleli představitelé Fialovy pětikoalice

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.