Piráti odstartovali ve Zlínském kraji krajskou kampaň s ambicemi vyhrát

08.06.2020 12:24

Piráti dnes na Bárce ve Zlíně oficiálně zahájili kampaň do krajských voleb. Jejich hlavním heslem bude “CHCE TO ZMĚNU”. Pirátská kandidátka na hejtmanku Hana Ančincová spolu se zlínským radním Jiřím Jarošem, zastupitelem Valašského Meziříčí Denisem Rychtarem, architektem Jakubem Zachem nastínili plán pro Zlínský kraj.

Piráti odstartovali ve Zlínském kraji krajskou kampaň s ambicemi vyhrát
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Piráti představili čtyři hlavní programové priority pro Zlínský kraj, kterými jsou kvalitní a dostupné zdravotnictví, propojená silniční síť, živá krajina a moderní kraj.

„Já osobně slibuji, že dám Zlínskému kraji potřebnou péči a budu jej řídit s čistým štítem. To znamená, že se ty změny doopravdy stanou a nebude z toho jenom malá nebo velká domů. Kraj se postará o své občany a zajistí dostatek zdravotní péče v dojezdové vzdálenosti, zajistíme transparentnost hospodaření nemocnic a postaráme se o důstojné stáří občanů, protože domov se nedá nahradit,” shrnula kandidátka na hejtmanku Hana Ančincová.

„Zpřístupníme úřad občanům, lidé by si měli být schopni vše zařídit online a neměli by být nuceni obíhat úřady. Kraj bude mít transparentní účty, faktury a všechny informace veřejně k dispozici,” ukončil radní Zlína pro oblast IT Jiří Jaroš.

„Kraj bude efektivně nakládat s dešťovou vodou a pomocí meandrů, lužních lesů a slepých ramen bude zadržovat vodu v krajině. Zasadí se dále o obnovu a zatravnění starých polních cest. Kraj musí finančně podpořit obnovu lesů, aby naše krajina ožila,” objasnil zastupitel z Valašského Meziříčí Denis Rychtar.

„Prosadíme moderní a rychlou veřejnou dopravu, ve které bude možné platit bezkontaktně. Zainvestujeme do opravy cest, mostů a cyklostezek a zasadíme se o rychlou silniční dopravu napojenou na dálniční síť,” dodal architekt a urbanista Jakub Zach.

Cílem Pirátů je dosáhnout moderního kraje, který se bude starat o své občany a jejich zájmy. Bude dbát na ochranu kulturního dědictví a také zodpovědně přistupovat k naší krajině. Zlínský kraj potřebuje péči a zaslouží si změnu k lepšímu.

Celý program Pirátů je k dispozici ZDE

Celá kandidátní listina ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…