Piráti podporují ústavní stížnost senátorů proti novele stavebního zákona

05.09.2017 14:39

Piráti podporují ústavní stížnost skupiny 17 senátorů, kteří minulý týden napadli u Ústavního soudu (ÚS) novelu stavebního zákona. Ta totiž omezuje účast občanů na stavebním řízení.

Piráti podporují ústavní stížnost senátorů proti novele stavebního zákona
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Česká pirátská strana, logo

Senátoři mají za to, že některé paragrafy jsou protiústavní a novela jako celek nepovede ke zrychlení stavebního řízení. Piráti dlouhodobě prosazují obranu svobody, tedy i demokratické principy a zapojení lidí do rozhodování. „Vždy budeme chránit právo obyvatel podílet se na rozhodování o životním prostředí ve svém okolí,“  říká Dana Balcarová, garantka programu pro životní prostředí České pirátské strany. 

Piráti proti podobě novely již delší dobu aktivně vystupují. "Poukazujeme na protiprávnost a nefunkčnost novely. Novela totiž přináší složitější a méně transparentní rozhodování o stavbách a zásadní omezení účasti veřejnosti na rozhodování, namísto požadovaného zkrácení správních řízení a zjednodušení a zpřehlednění stávající legislativy," dodává Balcarová.

Pod stížností jsou podepsání také všichni čtyři senátoři zvolení s podporou Pirátů - Ladislav Kos, Libor Michálek, Václav Láska a Renata Chmelová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.