Piráti prosadili na jednání volebního výboru bod k informacím o aktuální situaci v ČRo

07.02.2018 8:34

Poslanec Pirátské strany Tomáš Martínek požádal o svolání zasedání volebního výboru, jehož je místopředsedou. Důvodem je turbulentní dění okolo ředitele ČRo Reného Zavorala.

Piráti prosadili na jednání  volebního výboru bod k informacím o aktuální situaci v ČRo
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Česká pirátská strana, logo

Proti řediteli rozhlasu se v petici postavilo přes 200 zaměstnanců, kterým se nelíbilo zkritizování reportéra Janka Kroupy kvůli reportáži o Agrofertu. Předseda výboru Stanislav Berkovec (ANO) nabídl zařadit bod Informace Rady Českého rozhlasu o aktuální situaci v ČRo na pořad čtvrteční schůze.

Tomáš Martínek odeslal žádost o svolání schůze volebního výboru a zařazení zmíněného bodu předsedovi Stanislavu Berkovcovi minulý týden v pátek. „Jako Piráty nás zneklidňuje dění kolem generálního ředitele Českého rozhlasu Reného Zavorala a investigativního novináře Janka Kroupy. Proto jsem požádal předsedu výboru pana Berkovce o svolání zasedání volebního výboru na příští týden. A to i s účastí generálního ředitele Zavorala, aby nám celou kauzu a svůj postup vysvětlil. Tato kauza může mít negativní vliv na vnímání veřejnoprávních médií veřejností,“ uvedl k tématu Tomáš Martínek.

Volební výbor, kterému se, vzhledem k pravomoci jmenovat členy mediálních rad, přezdívá mediální výbor, by měl zasedat ve čtvrtek 15. února od 14:00. Na programu by mělo být projednání Závěrečné zprávy o činnosti a hospodaření ČRo za přítomnosti členů Rady ČRo. Počítá se i s přítomností ředitele Zavorala. Vzhledem k tomu Tomáš Martínek považuje zařazení navrhovaného bodu za vhodné právě v tento termín. Volební výbor je jedním z výborů, které Sněmovna zřizuje povinně. Schůze volebního výboru jsou veřejné.

Ing. Tomáš Martínek

  • Piráti
  • Tento profil není využívan. www.tomas-martinek.eu je správný

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vy přece vždycky budete hájit váš "úžasný" migrační pakt, ministře

14:02 Kubisková (Přísaha): Vy přece vždycky budete hájit váš "úžasný" migrační pakt, ministře

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migraci a ministru Rakušanovi.