Piráti se zúčastní českého dne akcí proti úmluvám TTIP a CETA

17.10.2014 13:14

V sobotu 18. října se Piráti připojí k dalším organizacím, které v rámci českého dne akcí proti dohodám Transatlantické partnerství pro obchod a investice (TTIP) mezi EU a USA a Komplexní hospodářské a obchodní dohodě (CETA) mezi EU a Kanadou pořádají happening s infostánkem.

Piráti se zúčastní českého dne akcí proti úmluvám TTIP a CETA
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká pirátská strana - ilustrační foto

Český den akcí navazuje na Evropský den akcí proti TTIP a CETA, který proběhl v sobotu 11. října. V rámci akcí po celé EU vyšly tisíce lidí do ulic vyjádřit svůj nesouhlas s netransparentním vyjednáváním smluv a jejich možnými dopady na spotřebitelské i občanské standardy Evropanů.

Pod záštitou Iuridicum Remedium a Ekumenické akademie bude v Praze na Náměstí Republiky od 10:00 do 18:00 připraven infostánek, kde budou k dispozici informační materiály k dohodám, jejichž obsah se před námi snaží vyjednavači skrýt.

Pro další informace o mezinárodní smlouvě TTIP a dalších dohodách, které vzájemnou provázaností představují vážné riziko pro práva evropského občana, navštivte rozcestník na pirátském webu nebo informační stránku společné platformy vystupující proti těmto mezinárodním dohodám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: piratskenoviny.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace