Piráti slaví dvojitý úspěch v senátních volbách 2016

18.10.2016 10:47

V druhém kole voleb 2016 se o senátorská křesla s podporou Pirátské strany utkali za Prahu 10 Renata Chmelová a za Prahu 11 Ladislav Kos. Máme radost, že oba naši kandidáti uspěli. Blahopřejeme nově zvolené senátorce a senátorovi a děkujeme voličům za účast ve volbách a jejich hlasy.

Piráti slaví dvojitý úspěch v senátních volbách 2016
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Česká pirátská strana, logo

Renata Chmelová kandidující v Praze 10, Dubči a Štěrboholech za Koalice Vlasta s podporou Pirátů, LES a KDU-ČSL nasbírala 57,45 %, což je 8 255 hlasů. To znamená, že pro ni hlasovalo o 2 141 lidí víc, než pro druhého Jiřího Holubáře (TOP+STAN). Renata Chmelová je zastupitelkou v Praze 10 a působí jako specialistka na zapojování veřejnosti do územního plánování v neziskové organizaci Arnika. Podle hesla „Z vaší podpory, kmotrům navzdory!“ hodlá i v senátu zastupovat řadové občany stejně jako v městské části.

Ladislav Kos kandidující v Praze 11 za Hnutí pro Prahu 11 s podporou Pirátů, Zelených, KDU-ČSL získal 55,89 %, celkem pro něj v druhém kole hlasovalo 9 639 voličů. Svou soupeřku Helenu Válkovou (ANO) přesvědčivě porazil o 2 032 hlasů. Ing. Ladislav působí jako opoziční zastupitel v Praze 11. Mandát zastupitele městské části si hodlá ponechat i jako senátor, aby se podle svých slov mohl dál intenzivně věnovat také lokálním tématům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.