Piráti stále odmítají prodej slovanské polikliniky

12.09.2020 6:31

Na nejbližší zasedání zastupitelstva Plzně přicházejí Piráti, kromě jiného, se dvěma důležitými body.

Piráti stále odmítají prodej slovanské polikliniky
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Česká pirátská strana, logo

Prvním je  kategorický nesouhlas s prodejem posledního zdravotnického zařízení v majetku města. Od červnového zastupitelstva jsme se ptali Plzeňáků na jejich postoj a pro zastavení prodeje polikliniky na Slovanech jsme iniciovali také petici. Pod tu se v tuto chvíli podepsalo přes 500 obyvatel. 

Apelujeme na zastupitelstvo, aby nepožehnalo prodeji polikliniky a naslouchalo lidem. Díry v rozpočtu města způsobené kovidovovou pandemií nemůžeme řešit tímto krátkozrakým způsobem. Potřebné prostředky se dají ušetřit jinde. My například navrhujeme přechod úspory prostřednictvím přechodu od komerčního softwaru k jeho volným variantám nebo zastavení projektu dronů, který je černou dírou do rozpočtu. Jen těmito dvěma projekty by se dalo za volební období ušetřit zhruba sto milionů korun.

Druhým naším bodem bude návrh na změnu jednacího řádu, který přednese Daniel Kůs. Jeho podstatou je, aby zápisy z jednání zastupitelstva města byly poskytnuty veřejnosti a uveřejňovány na internetových stránkách města. Díky tomuto jednoduchému kroku bude možné přehledně a jednoduše dohledat výstupy jednotlivých zastupitelů.

Jak komentuje předkladatel a kandidát do Senátu Daniel Kůs: “Chceme, aby každý občan a samozřejmě novináři mohli jednoduše a přehledně dohledat, co a kdo ze zastupitelů říkal. Pokud byste se chtěli pustit do ověřování výroků městských politiků nyní, museli byste si na to vzít pár dní dovolené.”

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.