Piráti v Královéhradeckém kraji zvolili čelní místa kandidátky do krajských voleb

20.04.2016 7:25

Krajské sdružení České pirátské strany v neděli 17.4. v Hradci Králové v primárních volbách vybralo čelní kandidáty do krajských voleb.

Piráti v Královéhradeckém kraji zvolili čelní místa kandidátky do krajských voleb
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Česká pirátská strana, logo

Piráti kandidují společně se Stranou zelených, která svého lídra a čelní kandidáty zvolí na krajské konferenci 7. května. Za Piráty bude na druhém místě společné kandidátky figurovat trutnovský opoziční zastupitel a podnikatel Martin Jiránek, člen Pirátů. Na třetím místě bude kandidovat procesní manažer Pavel Bulíček, člen Pirátů z Hradce Králové - Březhrad. Páté místo obsadí speciální pedagožka z Nového Bydžova Zdeňka Rudolfová (bez politické příslušnosti) a na sedmém místě bude kandidovat architekt František Křelina z Hradce Králové, člen politického hnutí Změna.

„Dnešní zvolení cítím jako velký závazek. Věřím, že se nám podaří dostat se do krajského zastupitelstva a navážeme v něm na skvělou práci pražských Pirátů. Chceme na kraji řešit typická pirátská témata - transparentnost financí, otevřenost úřadu a neustálou dobrou komunikaci s občany. Mým osobním cílem je vytváření strategie, která je zásadní pro náš region a pro desítky tisíc malých podnikatelů - podporu lokáního podnikání. V současné době se primárně drtivou většinou řeší podpora velkých zaměstnavatelů a firem, ale pro ekonomiku měst a obcí jsou malé firmy a živnostníci mnohem důležitější nežli velké řetězce a nadnárodní korporace. Budu se snažit, aby náš kraj daleko více pracoval na podpoře malých firem. Například jen to, že firmy do 10 zaměstnanců zaměstnávají třetinu všech pracujících v republice, je údaj, který už sám o sobě musí přitahovat pozornost. Není třeba dodávat, jak jsou malé firmy a živnostníci důležití pro ekonomiku, takových příkladů jsou desítky. Bohužel stále chybí skutečná a smysluplná strategie jejich podpory.“, říká Martin Jiránek, zvolený lídr pirátské části kandidátky.

Volba prvního kandidáta za Piráty byla jednoznačná, a to především z toho důvou, že ostatní kandidáti respektují zkušenosti Martina Jiránka z komunální politiky a podporují ho jako svého lídra. Na další místa kandidátky se již hlásilo více zájemců z různých částí kraje, a to jak přímo z řad Pirátů, tak i pirátských příznivců a dalších nezávislých kandidátů, kteří s námi chtějí spolupracovat. Na sedmé místo společné kandidátky Pirátů a Strany zelených se tak dostal člen politického hnutí Změna František Křelina, jehož profesí je architektura, územní plánování a rozvoj. Svůj úspěch v pirátských primárkách komentoval slovy: „Vážím si toho, že jsem na kandidátce Pirátské strany a věřím, že Piráty nezklamu. Prioritami pro mne jsou vyvážený rozvoj kraje, doprava, životní prostředí a působení na celostátní orgány směřující ke zlepšení zákonů týkajících se strategie rozvoje kraje a územního rozvoje.“

Pozice kandidátů, kteří byli všichni zvoleni v primárních volbách, byla daná klíčem dohodnutým v koaliční smlouvě Pirátů a Strany zelených v Královéhradeckém kraji. Zeleným podle ní připadá číslo 1, Pirátům pak 2 a 3, dále se již střidají pravidelně.

Další místa na volebním lístku za Piráty se rozhodnou v internetovém hlasování. „Je dobře, že se na přední pozice nedostali jen kanditáti z Hradce Králové, ale osobnosti napříč krajem. Na čelních místech kandidátky máme tým lidí s širokými profesními zkušenostmi, který bude zárukou kvalitní práce našich zastupitelů. Společně s kandidáty, které doplní Strana zelených, budeme pracovat pro zlepšení života občanů v kraji,“ hodnotí situaci předseda krajského sdružení Stanislav Štipl, který z pracovních důvodů sám nekandidoval na čelní místa.

Zdena Rudolfová, která sama obsadila pátou pozici, neskrývá radost: „Jsem potěšena, že čelní pozici uhájil Martin Jiránek, a to nejen že jsem mu držela palce a volila bych ho, ale i ze skutečného přesvědčení, že v současné době je nejúspěšnějším z našich kandidátů v kraji z pohledu komunální politiky.“

Přehledné čelo kandidátky koalice:

  • nominant Strany zelených
  • Ing. Martin Jiránek (člen Pirátů)
  • Bc. Pavel Bulíček (člen Pirátů)
  • nominant Strany zelených
  • Mgr. Zdeňka Rudolfová (příznivkyně Pirátů)
  • nominant Strany zelených
  • Ing. arch. František Křelina (člen politického hnutí Změna)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice