Piráti zveřejnili připravovaný územní plán Prahy a žádají město: zveřejňujte ho průběžně sami

05.05.2016 21:06

Piráti zveřejnili na webu aktuální návrh metropolitního územního plánu Prahy.

Piráti zveřejnili připravovaný územní plán Prahy a žádají město: zveřejňujte ho průběžně sami
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Česká pirátská strana, logo

Plán Piráti obdrželi oficiální cestou na žádost radní pro územní rozvoj. Piráti si nechali advokátní kanceláří Dohnal & Bernard zpracovat posudek, že zveřejnění plánu je v souladu se zákonem a následně ho vystavili na webu jak avizovali na jednání zastupitelstva minulý týden.

Mikuláš Ferjenčík, zastupitel Pirátů a člen výboru pro územní rozvoj, ke zveřejnění metropolitního územního plánu říká: "Je naprosto skandální, že magistrát i Institut pro plánování a rozvoj Prahy (IPR) 5 měsíců utajovaly dokument vytvořený za desítky milionů veřejných peněz. Pokud Praha stojí o kvalitní územní plán, je naprosto nutné, aby odborná i laická diskuse proběhla ještě před tím, než budou klíčové parametry plánu stanovené. K této diskusi chceme dnešním zveřejněním přispět. Současně opět apelujeme na IPR, magistrát i pražské radní, aby zajistili průběžné zveřejňování metropolitního územního plánu tak, jak vzniká, a nenutili opoziční zastupitele dělat věci, které má město zajistit samo."

Ondřej Profant, zastupitel Pirátů, který zajistil zveřejnění plánu po technické stránce doplňuje: "Institut plánování a rozvoje hlavního města Prahy, zpracovává nový územní plán města, takzvaný metropolitní územní plán. K tomuto tématu IPR vytvořil samostatný web, na kterém najdete řadu dokumentů související s přípravou tohoto dokumentu. Bohužel tam ovšem chybí dokument nejdůležitější a to samotný návrh nového plánu. Rozhodli jsme se proto IPRu pomoci a aktuální verzi nového územního plánu zveřejňujeme sami. Abychom zájemce o územní plán nepřipravili o související informace, zkopírovali jsme i web z dílny IPR."

Metropolitní plán na novém Pirátském webu.

Mikuláš Ferjenčík

  • Piráti
  • Právě jsem se vrátil z Parlamentu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

20:01 Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.