Pirátská strana podporuje celosvětový protest Den Odplaty

08.02.2014 17:23

Celosvětové společenství aktivistických skupin, platforem a internetových společností se podílí na přípravě prvního globálního protestu proti všudypřítomnému sledování s názvem „Day we fight back“. Ten by měl 11.února na celý jeden den trochu pozměnit podobu Internetu.

Pirátská strana podporuje celosvětový protest Den Odplaty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká pirátská strana - ilustrační foto

Předpokládá se aktivní účast přes 4 600 webových stránek (údaj k datu 8.2.) alternativně smýšlejících subjektů kyberprostoru, mezi nimi i Mozilly, Redditu, Demand Progress, Electronic Frontier Foundation, Free Press, BoingBoing a ThoughtWorks.

Americká legislativa stále zavazuje společnosti jako Yahoo a Google k tomu, aby v „zájmu vlasti“ zrazovaly své zákazníky, počet žádostí o obsah soukromé komunikace roste, změna k lepšímu v nedohlednu. Pirátská strana chce podpořit celosvětový protest proti těmto šmírovacím praktikám a vyzvat veřejnost, aby nepříjemný trend posilování kontroly nad soukromými daty jasně odmítla.

Zapojte se i vy. Sdílejte informace, obrázky a články na toto téma. Vyjádřete, jak se cítíte, když používáte služby společností jako Google, Facebook a další s vědomím, že jste těmito společnostmi sledováni. Podepište petici proti hromadnému sledování, nebo založte svou vlastní. Pokud máte blog či web, v den protestu nahraďte homepage černou plochou s odkazem na https://thedaywefightback.org. Záleží především na vyjádření nesouhlasných myšlenek a postojů se současným stavem, protože myšlenky jsou stavebními kameny (nejen) virtuálního světa.

reklama

autor: Česká pirátská strana

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

20:01 Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ODS.