Plaček (ČSSD): Koupím rakovinu, nebo vyměním za impotenci, nebo prodám infarkt

27.04.2016 20:34

Projev na 23. schůzi Senátu dne 27. 4. 2016

Plaček (ČSSD): Koupím rakovinu, nebo vyměním za impotenci, nebo prodám infarkt
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Pěkné odpoledne, vážená paní předsedající, vážený pane ministře, vážené kolegyně, vážení kolegové. Pan místopředseda Senátu, pan doktor Sobotka, mi vzal přesně tutéž otázku, kterou jsem chtěl panu ministrovi položit, to znamená efekt označení krabiček těmi ošklivými obrázky v zemích, kde již byly zavedeny. Pan ministr na tuto otázku odpověděl.

Já se vám pokusím ještě ukázat tři různé jiné pohledy na tyto ošklivé obrázky.

Já osobně jsem vášnivým sběratelem, sbírám poštovní známky. Když se dívám na internet a hledám nové přírůstky do sbírky, tak zjišťuji, že na internetu se sbírá prakticky úplně vše. Obávám se jedné věci, že tyto ač ošklivé obrázky mohou u někoho vyvolat sběratelský zájem. Sbírat do série se stejným obrázkem různé krabičky je, myslím si, ten efekt, který bychom určitě nechtěli docílit. Takové inzeráty jako – koupím rakovinu, nebo vyměním za impotenci, nebo prodám infarkt – ono to asi bude opravdu docela zvláštní.

Na krabičkách cigaret, a to přiznávám, že jsem kuřák, i když ne příliš vášnivý zase v tomto případě, na těch krabičkách budou ošklivé obrázky. Ty někomu budou opravdu vadit. Tato transpoziční novela zase dává možná nečekaný byznys některým výrobcům, kteří budou vyrábět úplně něco jiného, to znamená náhradní krabičky, na kterých budou obrázky – právě ten velbloud, koníčci, pěkná příroda. Takže efekt bohužel zase nemůžeme očekávat. Budou kožená pouzdra, tabatěrky.

Toto všechno bude mít zelenou.

Možná ještě jeden pohled. Jak víte, jsem samozřejmě patolog, je to pro odlehčení tohoto příspěvku, takže musím říct, že ty ošklivé obrázky u mě budou tedy určitě evokovat nostalgické vzpomínky.

Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Návrh na zákaz kratomu byl ministerstvem předložen vládě a vláda rozhodla negativně

13:04 Ministr Válek: Návrh na zákaz kratomu byl ministerstvem předložen vládě a vláda rozhodla negativně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 ke kratomu.