Plamínková (STAN): Historický sad Třešňovka v Hrdlořezích znovu ožije

15.02.2015 11:50

Městská rada hlavního města Prahy schválila záměr na realizaci veřejné zakázky "Revitalizace vrchu Třešňovka" a jmenovala komisi pro otevírání obálek s nabídkami uchazečů o tuto zakázku.

Plamínková (STAN): Historický sad Třešňovka v Hrdlořezích znovu ožije
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

 „Známá Třešňovka, ležící na vyvýšenině nad  Hrdlořezy, patří mezi lokality, které si zaslouží obnovu. Měla by opět sloužit jako veřejná zeleň a Pražanům, zejména z okolní zástavby, jako místo k odpočinku a rekreaci,“ uvedla radní hl. m. Prahy Jana Plamínková. „Revitalizace zahrne přibližně deset hektarů sadu, který je v současné době znečištěn skládkami, je velmi zarostlý, obtížně průchozí a veřejností je kvůli tomu málo využívaný. Především bude zapotřebí celkový úklid, dále úprava současných porostů, počítá se s vysazením nových vysokokmenů třešní a také budou upraveny stávající cesty a pěšiny,“ dodala radní Plamínková (STAN).

Projekt, jehož předpokládaná hodnota je cca 4 miliony korun bez DPH, bude město financovat za pomoci dotace z Operačního programu Praha – Konkurenceschopnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: STAN

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

4:31 Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premi…