Plamínková (STAN): I v hlavním městě lze pořídit unikátní záběry přírody

15.03.2018 22:38

Mezinárodní odborná porota soutěže o nejlepší fotografii přírody Czech Nature Photo vybrala z téměř 1 800 snímků nominace do celkem osmi základních kategorií. Poprvé byla vyhlášena kategorie Příroda v Praze.

Plamínková (STAN): I v hlavním městě lze pořídit unikátní záběry přírody
Foto: STAN
Popisek: Jana Plamínková

Do soutěže se přihlásilo 252 českých a slovenských fotografů. Slavnostní ceremoniál vyhlášení vítězů a předání cen proběhne v galerii Czech Photo Centre 19. dubna.

„Z vybraných snímků je vidět, že i v hlavním městě lze pořídit unikátní záběry. Praha má krásnou přírodu a je stále co objevovat. Doufám, že zájem o tuto kategorii v příštích letech bude stoupat,“ říká radní hl. m. Prahy Jana Plamínková.

Veronika Souralová, porotkyně letošního ročníku Czech Nature Photo a současně i ředitelka galerie Czech Photo Centre k soutěži uvedla: „Považujeme ji za silný nástroj vzdělávání a motivace k ochraně přírody a doufáme, že fotografie unikátní přírody, která nám všem mizí před očima, dokáže veřejnost přesvědčit o naléhavosti její ochrany.“

Fotografie nominované v kategorii - Příroda v Praze:
Příroda v Praze - Jiří Durdík - Prosím před lidmi ne
Příroda v Praze - Petr Kocourek - Labutí královna
Příroda v Praze - Ivan Mikšík - Krčský muflon

Partnery letošního ročníku soutěže Czech Nature Photo jsou Magistrát hlavního města Prahy, Lesy ČR, Zoo Praha, Národní zemědělské muzeum a Krkonošský národní park. Hlavním komerčním partnerem je společnost Olympus, která věnuje i ceny v hlavních kategoriích a dále pak také společnosti Trigema, CEWE Color, Sklárny Rückl, Nielsen, Fujifilm. Hlavním mediálním partnerem je Český rozhlas 1 Radiožurnál. Podrobné informace jsou k dispozici ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.