Plamínková (STAN): Nové dětské hřiště a Čítárna ve Stromovce

19.08.2018 22:23

V Královské oboře Stromovka byla dokončena stavba zcela nového dětského hřiště na dně bývalého rybníka. Návštěvníci mohou využívat také nový, originálně řešený, oddechový prostor zvaný Čítárna.

Plamínková (STAN): Nové dětské hřiště a Čítárna ve Stromovce
Foto: STAN
Popisek: Jana Plamínková

V rámci rekonstrukce centrální části parku Stromovka, která skončila v minulém roce, bylo dětské hřiště přesunuto na nové místo. Původní herní prvky byly v nevyhovujícím technickém stavu a nemělo tedy smysl je znovu použít, proto bylo rozhodnuto o instalaci zcela nových originálních herních prvků, a to jak pro menší děti, tak i pro dospívající. Herní prvky jsou přizpůsobeny pro různé věkové kategorie a předpokládanou zátěž v tomto nejvíce navštěvovaném pražském krajinářském parku. Vybavení hřiště zahrnuje mj. rotační kladinu, balanční bloky, kolotoč, dětmi velmi oblíbenou velkou houpačku typu váhy, skákací disky nebo houpací mísy pro nejmenší, vše v přírodním odstínu.

V místě původního dětského hřiště nově vznikl oddechový prostor zvaný Čítárna s dřevěnými originálními lavicemi od sochaře Michala Sedláka. Celý prostor je kompozičně doplněn výsadbou nových stromů tak, aby zanedlouho bylo možné posedět v jejich stínu a kochat se třeba pohledem přes nové rybníky na Místodržitelský letohrádek.

„Děti i rodiče si nové hřiště okamžitě našli a oblíbili. Čítárna je nádherná originální ruční práce a pevně věřím, že se stane jedním ze středobodů Stromovky,“ říká radní hl. m. Prahy Jana Plamínková.

Veškeré práce zajišťoval Odbor ochrany prostředí Magistrátu hl. m. Prahy. Celkové náklady činily 1,4 milionu korun a byly hrazeny z rozpočtu hl. m. Prahy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.