Plamínková (STAN): Praha podporuje kampaň neziskové organizace Bezobalu

07.03.2017 18:29

V ulicích Prahy i dalších českých měst se bude od 4. dubna do 19. května konat kampaň neziskové organizace Bezobalu, která má upozornit na velké množství komunálního odpadu produkovaného českými domácnostmi a zároveň nabídne možnosti, jak tomu předcházet. Svou záštitu udělila kampani radní hl. m. Prahy pro oblast životního prostředí Jana Plamínková.

Plamínková (STAN): Praha podporuje kampaň neziskové organizace Bezobalu
Foto: STAN
Popisek: Jana Plamínková

Protagonisty kampaně budou „lidé obaloví“ – statické i pohyblivé artefakty, které budou k vidění v pražských ulicích i na internetu. Každý z nich bude oblečen do 3 kilogramů svých odpadků, což představuje množství odpadu produkovaného jedním obyvatelem České republiky za tři dny. Průměrná česká rodina ho ročně vyprodukuje 1,2 tuny a jeho zásadní složkou jsou právě jednorázové obaly.

„Záštitu pro tuto osvětovou akci jsem udělila ráda. Lidé si budou moci představit, kolik odpadu vyprodukují. Všichni se musíme snažit minimalizovat odpad a doufám, že toto připomenutí bude Pražany motivovat k jejich zapojení se do separování domácího odpadu a třídění vůbec,“ doplnila radní Jana Plamínková.

Připravovaná kampaň je další fází dlouhodobého projektu, který veřejnosti rozšiřuje spotřebitelský obzor, a nabízí šetrnou alternativu ke konvenčnímu nákupu. V jeho rámci proběhne i crowdfundingová sbírka na plnohodnotný obchod se širokým sortimentem, který bude zároveň školícím střediskem pro laickou veřejnost i pro zájemce o otevření bezodpadových prodejen v regionech ČR.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.