Plamínková (STAN): Realizaci zpravidla brání nevyřešené majetkoprávní vztahy...

20.06.2017 16:20

Rada hl. m. Prahy dnes obdržela od radní pro oblast životního prostředí Jany Plamínkové informaci o průběžném plnění opatření vyplývajících z Programu zlepšování kvality ovzduší – aglomerace Praha CZ01 (PZKO).

Plamínková (STAN): Realizaci zpravidla brání nevyřešené majetkoprávní vztahy...
Foto: starostove-nezavisli.cz
Popisek: Jana Plamínková (STAN)

Podle informace lze předpokládat, že se do roku 2020 při důsledném dodržování stanovených opatření podaří cíle PZKO z větší části splnit.

Většina opatření vyplývajících z PZKO je průběžně realizována nebo se jejich realizace alespoň začíná rozbíhat.  Pomalejší postup je možné očekávat jen u opatření většího rozsahu, jako je dobudování silničního obchvatu kolem Prahy, výstavba kolejových tratí, realizace záchytných parkovišť P+R a stavba metra linky D.

„U těchto staveb je obtížné zajistit realizaci do konce roku 2020, tedy do doby platnosti PZKO. Realizaci zpravidla brání nevyřešené majetkoprávní vztahy, nesoulad s platným územním plánem, nesouhlas ze strany dotčených městských částí a zdlouhavý proces stavební přípravy. Některá opatření narážejí na problémy personálního zajištění pro plnění aktivit, případně na nedostatek financí nebo na chybějící oporu v legislativě. Naopak rychlejší nebo méně problematickou realizaci je možné předpokládat v rámci podpory cyklistické a pěší dopravy, zavádění zón placeného stání a osvětě veřejnosti,“ uvedla radní hl. m. Prahy Jana Plamínková.

„Dobře funguje rozšiřování provozu MHD, odstraňování bodových problémů na komunikační síti či integrované dopravní systémy MHD či podpora topných systémů v domácnostech,“ dodala radní.

Důslednou aplikací opatření vyplývajících z Programu zlepšování kvality, která mají potenciál zejména pro snižování emisí tuhých znečišťujících látek, lze například snížit výskyt smogových situací v zimním období.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…