Plamínková (STAN): Za vodu každý Pražan zaplatí osm korun za den

29.12.2014 9:09

Rada hlavního města Prahy na svém zasedání schválila nájemné za vodohospodářskou infrastrukturu HMP a tímto i nepřímo návrh ceny vodného a stočného pro přímé odběratele v Praze na rok 2015. Od 1. ledna 2015 se cena vody zvýší o 2,38 %. Toto navýšení odpovídá pouze inflačnímu nárůstu provozních nákladů a předpokládanému téměř 2% snížení spotřeby vody.

Plamínková (STAN): Za vodu každý Pražan zaplatí osm korun za den
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

V roce 2015 zaplatí Pražané za pitnou vodu 38,88 Kč/m3 bez DPH a za odvádění a čištění odpadní vody 28,64 Kč/m3  bez DPH.  Celkem za vodné i stočné včetně DPH zaplatí Pražané 77,66 Kč/m3. “To znamená, že litr vody z kohoutku bude stát pouze necelých 8 haléřů. Při průměrné denní spotřebě vody na osobu zaplatí každý Pražan za vodu z vodovodu zhruba 8 korun za den,” uvedla radní Jana Plamínková (TROJKOALICE – STAN). 

Voda z vodovodu patří stále k nejnižším po­ložkám ve spotřebním koši (1,2% z výdajů domácností v Praze).  I při tomto zvýšení zůstane cena vody v Praze pod průměrem velkých českých měst. Kalkulace ceny vody byla provedena podle platných předpisů. Cena je jednotná jak pro domácnosti, tak i ostatní odběratele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: STAN

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice