Pleticha (ČSSD): V Jablonci jsme se rozhodli pro rozsáhlou rekonstrukci

30.08.2015 13:57

Od pondělí 31. srpna od 7 hodin do čtvrtka 3. září do 7 hodin budou v Jablonci nad Nisou úplně uzavřené ulice Ladova, Pomněnková a U Pošty, protože se zde bude pokládat asfaltový povrch. S dopravním omezením je ale třeba počítat také v ulici Třeboňská a částečně i v ulici J. Suka.

Pleticha (ČSSD): V Jablonci jsme se rozhodli pro rozsáhlou rekonstrukci
Foto: Archiv LP
Popisek: Lukáš Pleticha

Rekonstrukce ulice Ladovy společně s ulicí Pomněnkovou a částí ulice U Pošty včetně připojení na ulice Želivského a Československé armády začala letos na konci dubna. Stavební práce potrvají nejdéle do začátku října tohoto roku a vyžádají si náklady ve výši 8,1 milionu korun. Práce v Ladově ulici navazují na loňské rekonstrukce inženýrských sítí.

„Důvodem nynějších zásadních dopravních omezení jsou pokládky asfaltových vrstev vozovky v ulicích Ladova, Pomněnková a U Pošty. Dosud práce probíhaly za jednosměrného provozu pouze s menším lokálním omezením,“ vysvětluje Radim Zembol, hlavní stavbyvedoucí z firmy ALPINE Bau CZ, a.s., s tím, že se budou snažit práce co nejvíce urychlit, avšak postup je značně závislý na klimatických podmínkách. „Prosíme občany, aby v termínu pokládky svá vozidla s předstihem odstavili mimo komunikaci, připravili se na komplikace vzniklé stavbou a na fakt, že nebudou moci vyjet nebo zajet ke svému domu,“ upozorňuje Zembol a dodává, že do hotových úseků bude po dohodě možný vjezd po uplynutí technologické doby, po kterou nesmí čerstvý asfaltový povrch zatěžovat vozidla. Je proto nutné, aby všichni věnovali v době od 31. srpna do 3. září zvýšenou pozornost dopravnímu značení a dbali pokynů zhotovitele.

„Ladova ulice byla v katastrofálním stavu, proto jsme se rozhodli k její rozsáhlé rekonstrukci. Po stavbě bude mít ulice nový povrch, jednostranný chodník a řádné odvodnění,“ říká náměstek primátora Lukáš Pleticha. Dalším důvodem bylo sjednocení povrchu vozovky po rekonstrukcích rozvodů kanalizace, vody a plynu, které jejich vlastníci provedli v roce 2014.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…