Ploc (ČSSD): Sport si zaslouží skutečně transparentní pravidla podpory

23.03.2016 6:28

Pavel Ploc (ČSSD) k v novele zákona o podpoře sportu

Ploc (ČSSD): Sport si zaslouží skutečně transparentní pravidla podpory
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý skokan na lyžích Pavel Ploc

„Jsem rád, že Poslanecká sněmovna právě úspěšně dokončila druhé čtení novely zákona o podpoře sportu. Pro ČSSD jde o jednu z priorit, neboť tím naplňujeme volební program, v němž jsme se zavázali připravit nový zákona o podpoře sportu.

V rámci této novely jsem podal pozměňovací návrh, kterým se upřesňuje zápis do rejstříku sportovních organizací. Chci tak upřesnit okruh subjektů, které mají povinnost zapsat se do rejstříku. Půjde výlučně o ty sportovní organizace, které žádají o podporu ze státního rozpočtu. Nechceme povinností zapisovat údaje do rejstříku zatěžovat subjekty, které vlastní nebo užívají sportovní zařízení v čistě soukromoprávním režimu.

Sport si zaslouží skutečně transparentní pravidla podpory. Peníze se musí ve větší míře dostávat napřímo k finálním žadatelům, do tělovýchovných jednot a sportovních organizací. Jejich obětavá práce si zaslouží adresnou podporu. Jde o efektivní investici do zdraví našich dětí.“

Pavel Ploc, místopředseda Podvýboru pro mládež a sport sněmovního Výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce