Plzeňský centrální obvod kontroluje majitele psů

27.02.2017 13:01

Ve spolupráci s Městskou policií Plzeň kontrolovali na plzeňských Borech zástupci Městského obvodu Plzeň 3, zda majitelé psů dodržují povinnosti chovatelů zvířat vyplývající z městské vyhlášky a uklízí po svých čtyřnohých miláčcích.

Plzeňský centrální obvod kontroluje majitele psů
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Do terénu se strážníky vyrazil starosta Městského obvodu Plzeň 3 Radislav Neubauer (ČSSD) a místostarosta MO Plzeň 3 David Procházka (ANO 2011). Akce trvala zhruba hodinu a půl a v rámci kontroly se strážníci zaměřili nejen na to, zda majitel po svém psu uklidí exkrementy, ale také zda jsou zvířata řádně očipována. Kromě toho bylo v databázi ověřováno, zda jsou psi řádně přihlášeni a je za ně zaplacen poplatek.

„Akci jsme uspořádali v důsledku narůstajícího počtu žádostí našich občanů, kteří si stěžují na množící se psí exkrementy na trávnících a komunikacích,” informoval Radislav Neubauer, starosta centrálního obvodu.  

Zkontrolovány byly tentokráte tři lokality, a to okolí nákupního centra Luna, Borský park a lokalita v Doudlevcích u řeky. Zkontrolovány byly desítky občanů venčící své psy. Ukáznění pejskaři získali v úterý večer malý dárek v podobě příručního zásobníku se sáčky na exkrementy, který při venčení svého psa jistě ocení.  

„Jedna z průvodkyň, venčící malé tříměsíční štěně, byla také hlídkou seznámena s povinností označit psa čipem po dovršení stáří šesti měsíců štěněte,” upřesnila Jana Pužmanová z Městské policie Plzeň.  

Jednalo se o jednu z posledních preventivních kontrol směřujících k výchově neukázněných majitelů psů. Díky neudržitelné situaci, která mimo jiné stojí obvod nemalé finanční prostředky, budeme nuceni přistoupit k přísnějším kontrolám včetně nepopulárních postihů. Chtěli bychom poděkovat nejenom plzeňské městské policii, že nám při této akci vyšla vstříc, ale hlavně těm majitelům pejsků, kteří mají vše v pořádku a plní si své povinnosti. Jsem rád, že těchto pejskařů byla naprostá většina,” dodal David Procházka.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.