Plzeňští Svobodní se zapojili do případu odebraných dětí na Klatovsku

29.01.2015 6:31

Jde o aktuální případ z Klatov, kde sociálka odebrala děti rodině na základě (dosud nepotvrzeného) podezření, že je otec osahával.

Plzeňští Svobodní se zapojili do případu odebraných dětí na Klatovsku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Případ začala šetřit policie, ale než stačila dojít k nějakému závěru, otec, přes veškerou podporu své rodiny, situaci neunesl a oběsil se (více o případu např. zde).

Plzeňští Svobodní se proto obrátili na hejtmana Plzeňského kraje s tímto otevřeným dopisem:

Vážený pane hejtmane,

jako voleného zástupce obyvatel Plzeňského kraje Vás žádáme o důkladné prošetření činnosti odboru sociálních věcí a zdravotnictví MěÚ Klatovy, a to v souvislosti s případem odebrání dětí Martě Jungové a Vlastimilu Kličkovi. Jak jistě víte, případ skončil pro rodinu velmi tragicky ztrátou (úmrtím) otce dětí.

Považujeme za zcela nepřijatelné, aby nekompetentní postup státních úředníků byl příčinou lidských neštěstí. Pokud se potvrdí informace o tom, že úředníci jednali na základě informací třetí osoby, bez dalšího prošetření, okamžitým odebráním dětí z rodiny, žádáme Vás, aby byly odpovědné osoby adekvátně potrestány.

Doufáme, že, stejně jako my, chcete žít ve svobodné společnosti, kde jsou respektovány svobody a práva Vaše či Vašich dětí a od respektu k těmto svobodám se odvíjí i chování státních úřadů v podobném případu, jaký se stal v našem kraji. Rodina a její vztahy nemohou být narušovány necitlivým zásahem státu prostřednictvím veřejných institucí při každém sebemenším podezření. Děti nejsou majetkem státu a zásah je možný pouze ve výjimečných případech, a i pak musí být citlivý přístup na prvním místě.

Obáváme se, že ve výše popsaném případu se tak nestalo, a žádáme Vás o důkladné prošetření celé události.

S pozdravem

Lukáš Týnovský
krajský předseda
Strana svobodných občanů
Plzeňský kraj

Originál dopisu ZDE

Hejtman na to reagoval obratem a slíbil, že případ se bude zabývat. Dnes dopoledne e-mailem místopředsedu plzeňských Svobodných mj. informoval, že už "dnes poslal vedoucí odboru sociálních věcí krajského úřadu 2 pracovníky do Klatov a Nýrska prověřit tento případ. (...) Jelikož se jedná o velice závažnou věc budu tomuto případu věnovat maximální pozornost. Celý případ krajský úřad prošetří a budeme Vás o výsledku informovat."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Svobodni.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…