Poc (ČSSD): Podporuji členství Makedonie v Unii. Ale je důležité, aby neustala v reformách

18.03.2016 16:15

Příspěvek na březnovém plenárním zasedání europarlamentu, ke Zprávě o Bývalé jugoslávské republice Makedonii za rok 2015:

Poc (ČSSD): Podporuji členství Makedonie v Unii. Ale je důležité, aby neustala v reformách
Foto: archiv PP
Popisek: Pavel Poc (ČSSD)

Podpořil jsem zprávu o Bývalé jugoslávské republice Makedonii za rok 2015. Učinil jsem tak proto, že podporuji členství této země v Evropské unii.

I když je Makedonie v současnosti více než některé členské státy sužována migračním problémem, je důležité, aby tato země neustala ve svých snahách provádět potřebné reformy.

Není možné, aby se stát mající značné nedostatky na poli právního státu, nezávislosti soudnictví a médií či boje proti korupci, stal plnohodnotným členem osmadvacetičlenného evropského seskupení. Nepodporuji pouhé bilaterální tlaky mezi členskými státy, které brání Makedonii v procesu přistoupení.

Tím mám na mysli nevyjasněnou otázku oficiálního názvu Makedonie. Naopak podporuji konstruktivní přístup k nalezení řešení. Pevně věřím, že všechny relevantní politické strany dokážou najít cestu k vytvoření optimálního prostředí k organizaci voleb a že budou respektovat ustanovení politické dohody, která byla uzavřena v červenci minulého roku za mediátorské pomoci Evropské unie.

Podporuji pokrok Makedonie směrem k členství v Evropské unii, ale musím důrazně podotknout, že si tato podpora vyžaduje i značné úsilí, které musí vynaložit sami zástupci Makedonie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

18:09 Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke stávce platformových kurýrů