Poc (ČSSD): V Evropském parlamentu požadujeme lepší ochranu pracovníků před reprotoxickými látkami

02.03.2017 15:48

Politická frakce Socialistů a demokratů ve Výboru pro zaměstnanost a sociální věci zabezpečila přijetí návrhu žádajícího po Evropské unii lepší ochranu pracovníků. Návrh se konkrétně týká dosažení přísnějších mezních hodnot chránících zaměstnance před vystavením karcinogenním látkám a ochrany před látkami toxickými pro reprodukci.

Poc (ČSSD): V Evropském parlamentu požadujeme lepší ochranu pracovníků před reprotoxickými látkami
Foto: archiv PP
Popisek: Pavel Poc (ČSSD)

„S ohledem na dřevěný prach, krystalický křemen a chróm VI. potřebujeme daleko přísnější hodnoty než ty, které původně navrhla Evropská komise. Hodnoty schválené ve Výboru jsou navíc v souladu s doporučením Vědeckého výboru pro limitní hodnoty expozice při práci,“komentuje schválení návrhu europoslanec Pavel Poc.

O tom, že ochraně pracovníků vystaveným nebezpečným látkám a sledování zdravotního stavu v průběhu jejich života musí být přiznána daleko větší důležitost, svědčí i současné statistiky. Na vystavení karcinogenním látkám na pracovišti ročně umírá až 100 tisíc občanů.

„Další velmi podstatný problém tvoří reprotoxické látky ohrožující reprodukci, vývoj plodu, kojence a dítěte, jimž je na svém pracovišti vystaveno až 2 - 3 milionů Evropanů. Je tedy zásadní, že se nám ve Výboru podařilo prosadit návrh a rozšířit současnou legislativu ochrany zaměstnanců před karcinogeny či mutageny právě i na tyto nebezpečné látky,“ říká k dosažení dohody Pavel Poc.

Přijatý návrh bude představovat základní dokument k následujícímu vyjednávání s Radou, která reprezentuje členské země Unie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Konec opožděných plateb, nová směrnice pomůže hlavně malým a středním podnikům

12:12 Kolaja (Piráti): Konec opožděných plateb, nová směrnice pomůže hlavně malým a středním podnikům

Konec problémům s opožděnými platbami. To si europoslanci slibují od nové směrnice, kterou schválili…