Poc (ČSSD): Zařazení mezi nejvlivnější osobnosti české energetiky mě potěšilo

30.09.2016 11:15

Žebříček 40 nejvlivnějších lidí v české energetice #EurActory40 byl sestaven anonymním hlasováním desítkou odborníků zastupujících důležité instituce, organizace a firmy, které se v České republice zabývají energetikou a energetickou politikou. Redakce EurActivu předložila komisi 80 jmen, ale hlasující mohli sami doplnit do výběru své další favority.

Poc (ČSSD): Zařazení mezi nejvlivnější osobnosti české energetiky mě potěšilo
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Do předvýběru se tak zařadilo mnoho jmen z českých i bruselských institucí, firem a nevládních organizací. Dle EurActivu se však překvapivě dostalo do nejužšího výběru jen málo Čechů působících v Bruselu. ČSSD má v žebříčku 2 své zástupce z EP, Pavla Poce místopředsedu Výboru pro životní prostředí, veřejné zdraví a bezpečnost potravin, a Miroslava Poche z Výboru pro průmysl, výzkum a energetiku.

„Zpráva mne samozřejmě potěšila, hlavně i proto, že o sestavení žebříčku #EurActory40 hlasovali experti, kteří mají skutečný přehled o energetické politice“, říká Pavel Poc.

V oblasti energetiky v Evropském Parlamentu prosazoval Pavel Poc české zájmy například při jednáních o směrnici o energetické efektivitě, spolupodílel se na tvorbě stanoviska EP ke směrnici zabývající se radioaktivním odpadem a podal několik pozměňujících návrhů k novelizaci směrnice o jadernébezpečnosti. Dlouhodobě aktivně prosazuje zájmy a specifika české energetiky v politické frakci S&D, kde má nezanedbatelné slovo při ovlivňování politiky sociálních demokratů v EP k energii z jádra. V neposlední řadě hlasoval pro to, aby jaderná energie byla i v budoucnosti považována za udržitelný zdroj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce